• 37°

Week in review: Test your nose for local news

1. Landis residents have expressed frustration about N.C. Department of Transportation road construction related to rail crossings they say have made one intersection in particular more dangerous. What Landis intersection are they most concerned about?

A. West Rice and Main streets

B. West Ryder and Main streets

C. Railroad and East Ryder streets

D. Blume and Main streets

2. The four-story Holiday Inn Express and Suites is now open in Salisbury. How many rooms does the new hotel have?

A. 60

B. 90

C. 120

D. 150

3. Which of the following is not one of Salisbury Police Chief Jerry Stokes’ nine primary goals for 2017?

A. Clearing unsolved homicides

B. Filling employee vacancies

C. Becoming nationally accredited

D. Enhancing the department’s presence on social media

4. A long-established morning breakfast group at Wink’s restaurant in Salisbury recently lost one of its founding members, John Stegall. From 1986-2002, Stegall was a district manager in Salisbury for what company?

A. Piedmont Natural Gas

B. Duke Energy

C. Power Curbers

D. Time Warner Cable

5. As part of a two-week lesson plan, seventh-graders at Knox Middle School are studying geometry, scaling, architecture and blueprints in an exercise looking at how to repurpose what public-owned building?

A. The Plaza

B. The Rowan County office building at 402 N. Main St.

C. The Rowan County Administrative Office building at 130 W. Innes St.

D. West End Plaza (the former Salisbury Mall)

6. Ninth-graders at Rowan Early College have been working this year on a “Stolen Voices” project. This intense study looks at the effects of what?

A. Homelessness on young people

B. Hunger on young people

C. War on young people

D. Authoritarian governments on young people

7. Susan Colosanti, a teacher for 46 years, happens to be in her 40th year at what Rowan County school?

A. North Hills Christian School

B. Rockwell Christian School

C. Salisbury Academy

D. Sacred Heart Catholic School

8. N.C. Rep. Harry Warren, R-Rowan, has introduced House Bill 42, which calls for a referendum in Rowan County that would ask voters to decide what?

A. Whether they want countywide water-sewer services

B. Whether they want partisan elections for the Rowan-Salisbury Board of Education

C. Whether they want to do set up district elections for the Rowan County Board of Commissioners

D. Whether they want to dissolve the Soil and Water Conservation Board

9. Molly Bronson of Davie County recently fulfilled one of her long-held dreams when she appeared on a national game show. What show was it?

A. Jeopardy!

B. The Price is Right

C. Wheel of Fortune

D. Let’s Make a Deal

10. Salisbury High’s Kathryn Morrison and Ethan Knorr combined for three state titles this past week in what sport?

A. Indoor track

B. Table tennis

C. Swimming

D. Archery

ANSWERS: 

1. B.
2. B.
3. C.
4. A.
5. D.
6. C.
7. A.
8. B.
9. C.
10. C.

Comments

High School

Photo gallery: Carson girls win West Regional, headed to state championship

High School

High school basketball: Carson girls headed to state championship game

Local

Commissioners set date for public hearing on potential solar energy system rule changes

Health

Two of Rep. Sasser’s bills successfully pass through Health Committee

Local

Rep. Warren’s measure to allow removal of public notices from newspapers put on back burner

China Grove

China Grove Town Council weighs future of previously rejected housing development

Local

Salisbury City Council hears public comments, receives presentation on Main Street reconfiguration

Crime

Blotter: Man charged with felony drug offenses

Nation/World

California crash kills 13 of 25 people crammed into SUV

Nation/World

Biden vows enough vaccines by end of May

Coronavirus

State to vaccinate medically vulnerable starting March 24

Coronavirus

One new death, 20 new COVID-19 positives reported in Rowan

Kannapolis

Kannapolis man dies in moped crash

Crime

Salisbury Police chief addresses K-9 video, says officer separated from animal

Local

Rowan Rescue Squad sets record straight on fundraising typo

Local

City approves DOT agreement, Salisbury Station project could begin next year

Local

County plans to use vulture effigy, enforce violations to remedy animal carcass feeding problem

Education

Two weeks after ending enhanced protocols, Catawba has no COVID-19 cases

News

Council to hear revised version of Downtown Main Street Plan

Local

Veto override of NC school reopening bill fails in Senate

News

Political Notebook: Majority of likely voters, local legislators support school reopening bill

Coronavirus

COVID-19 vaccinations in Rowan top positives since start of pandemic

Crime

Man faces drug charges after breaking and entering call

Lifestyle

Waterworks schedules 2021 Summer ARTventures