• 45°

Week in review: Test your nose for local news

1. Duke Energy could spend as much as $9 million in the Dukeville community near Buck Steam Station to address water quality concerns from coal ash. Part of those cost estimates include paying for 25 years worth of water bills and the offer of a “goodwill payment” of how much per residence in exchange for absolving the company of any water quality concerns?
A. $1,000
B. $5,000
C. $10,000
D. $15,000

2. A $400,000 Brownfields Assessment grant being used for an environmental analysis of seven sites in Salisbury included a look at the former Kesler/Cannon Mills Plant No. 7 site in the Park Avenue area of the city. A December 2015 assessment showed what to be the biggest concern of this site?
A. Rats
B. Soil contamination
C. Breeding grounds for mosquitos
D. Asbestos

3. A pre-school reading program has been distributing Kindle Fire tablets loaded with books and literacy applications to Head Start preschools in Rowan County. What is the name of this organization hoping to bridge the vocabulary and literacy gap that often exists between at-risk children and their more affluent peers?
A. Appleseed
B. Avocado
C. Advance
D. Awesome

4. Salisbury City Manager Lane Bailey told City Council last week that what entity is “the wheel that drives everything in our general fund budget”?
A. The Police Department
B. Salisbury-Rowan Utilities
C. Fibrant
D. Downtown Salisbury

5. Rowan Museum is preparing to open a yearlong exhibit next Sunday that looks at the history of what?
A. The Civil War in Rowan County
B. Cheerwine
C. Food Lion
D. Revolutionary War times in Rowan

6. Which is the only Rowan County restaurant participating in Charlotte Restaurant Week?
A. Gary’s Barbecue
B. Keaton’s
C. Morgan Ridge Vineyards and Brewhouse
D. La Cava

7. Terry Osborne, general manager of the Rowan-Kannapolis ABC Board, attended Friday’s inauguration of President Donald J. Trump. How many inaugurations has Osborne now attended in his lifetime?
A. Four
B. Six
C. Eight
D. 10

8. The Salisbury-Rowan Community Action Agency has asked its employees, including administrators and teachers of Head Start programs, to take a 10 percent cut in pay. Why?
A. The agency doesn’t have enough children enrolled in Head Start
B. The agency faces a $1.3 million deficit
C. The agency needs the savings to make infrastructure repairs to all of its facilities
D. Federal grants to the agency have dried up

9. Keshun Sherrill, a 2012 graduate of West Rowan High, reached a milestone last Wednesday as a star basketball player at Augusta (Ga.) University. What was it?
A. He scored his 2,000th career point
B. He dished out his 1,000th career assist
C. He was named NCAA Division II Player of the Year
D. He made 15 3-pointers in a game

10. Woodleaf Lanes has started a new league for what particular group of bowlers?
A. Single moms
B. Wheelchair-bound men and women
C. Pre-schoolers
D. Veterans

 

Answers below:

 

1. B.
2. D.
3. A.
4. C.
5. B.
6. C.
7. D.
8. B.
9. A.
10. D.

Comments

Local

City officials differ on how, what information should be released regarding viral K-9 officer video

High School

High school basketball: Carson girls are 3A champions

Lifestyle

High school, college sweethearts marry nearly 50 years later

Local

With jury trials set to resume, impact of COVID-19 on process looms

Legion baseball

Book explores life of Pfeiffer baseball coach Joe Ferebee

Education

Rowan-Salisbury Board of Education to receive update on competency-based education

Business

Biz Roundup: Kannapolis expects to see economic, housing growth continue in 2021

Business

A fixture of downtown Salisbury’s shopping scene, Caniche celebrates 15th anniversary this month

Local

Slate of new officers during local GOP convention; Rev. Jenkins becomes new chair

Landis

Landis officials narrow search for new manager to five candidates; expect decision within a month

Lifestyle

Together at last: High school, college sweethearts marry nearly 50 years later

Education

Rowan-Salisbury Schools sorts out transportation logistics in preparation for full-time return to classes

High School

Photo gallery: Carson goes undefeated, wins 3A state championship

Nation/World

Europe staggers as infectious variants power virus surge

Nation/World

Biden, Democrats prevail as Senate OKs $1.9 trillion virus relief bill

Nation/World

Senate Democrats strike deal on jobless aid, move relief bill closer to approval

News

Duke Life Flight pilot may have shut down wrong engine in fatal crash

News

Two NC counties get to participate in satellite internet pilot for students

Local

PETA protesters gather in front of police department

Coronavirus

UPDATED: Eight new COVID-19 deaths, 203 positives reported in county this week

Crime

Sheriff’s office: Two charged after suitcase of marijuana found in Jeep

Crime

Thomasville officer hospitalized after chase that started in Rowan County

Local

Board of elections discusses upgrading voting machines, making precinct changes

News

Lawmakers finalize how state will spend COVID-19 funds