• 82°

Week in review: Test your nose for local news

1. An autopsy report on the Salisbury Police officer-involved shooting death in November of Ferguson Claude Laurent said Laurent had how many bullet wounds?
A. Two
B. Five
C. Seven
D. 10

2. After the recent snowfall in Rowan County of at least 6 inches in many sections, the overnight low, recorded at the Rowan County Airport on the morning of Jan. 8, was how cold?
A. 3 degrees
B. 5 degrees
C. 9 degrees
D. 12 degrees

3. The Rowan-Salisbury Board of Education has chosen to go outside of Rowan County for its retreat Jan. 19-21. To what city will the board members be going?
A. Asheville
B. Chapel Hill
C. Myrtle Beach
D. New Bern

4. The Rowan County Board of Commissioners met last Thursday to discuss the future of the county-owned West End Plaza, which is the former Salisbury Mall. What was one of the bigger ideas proposed for the former mall?
A. A convention center
B. An indoor skate park
C. An aquarium
D. A Boy Scout adventure camp

5. What new fast-food restaurant is supposed to be coming to China Grove?
A. McDonald’s
B. Jack-in-the-Box
C. Burger King
D. Bojangles

6. For several years, Randy Elium and a group of friends have been stockpiling certain items for so they can be distributed to clients approved by Rowan Helping Ministries. What does Elium’s group stockpile and deliver to people in need?
A. Blankets
B. Kerosene heaters
C. Firewood
D. Coats

7. Livingstone College has applied for a special-use permit from the city of Salisbury to allow what on its campus?
A. An FM radio tower
B. A gas station
C. An acupuncture clinic
D. A weather station

8. The murder trial of Jeff Steen is now in progress in Rowan County Superior Court. Who is Steen accused of killing?
A. His wife
B. His aunt
C. His grandfather
D. His uncle

9. Bobby Parnell, an East Rowan High graduate who has pitched for the New York Mets and Detroit Tigers, recently signed a minor league contract and will be going to spring training with what major league team?
A. Baltimore Orioles
B. Kansas City Royals
C. Atlanta Braves
D. San Diego Padres

10. City Councilman Kenny Hardin would like to bring a new youth program to Salisbury. Which one?
A. YWCA
B. Tim Duncan’s All-Stars
C. Tiger Woods’ Golf Challenge
D. Boys and Girls Clubs

 

Answers below:

 

1. D.
2. A.
3. B.
4. A.
5. D.
6. C.
7. A.
8. C.
9. B.
10. D.

Comments

Business

Ahold Delhaize hopes to add 100 new employees at Salisbury distribution center

Local

Cooler weather on the horizon for Rowan after heat wave

Crime

Blotter: July 29

Local

Downtown residents, business owners say noisy construction is A-OK, sign of progress to come

Business

County unemployment rises in June, positive job growth seen in leisure and hospitality sector

Local

NC poet laureate will speak during historical marker celebration, talks about life, race

Local

Spencer moves back public hearing on longer, staggered terms

Education

High school fire academy lets seniors jump start a service career

News

Country Club of Salisbury unveils renovated clubhouse, plots additional upgrades

David Freeze

David Freeze: Biggest adventure day coming next

Local

South Ellis Street in for improvements because of $100,000 grant for BlockWork

Local

Little League softball: Rowan drops regional final, but moves on

Education

Catawba students, grads make it out to the ballpark for summer of baseball

Education

Education briefs: RSS Teacher of the Year gets Phillip J. Kirk Scholarship

News

North Carolina requiring state health workers to get vaccine

Nation/World

Infrastructure deal: Senate suddenly acts to take up bill

News

State briefs: North Carolina woman charged after 4-year-old shoots himself

Coronavirus

Rowan County among communities where CDC recommends masks indoors

Crime

Blotter: Shooters mistakenly fire bullets into woman’s West Kerr Street house

Local

Light installation could delay Bell Tower Green opening, but formal event still set for Sept. 10

Kannapolis

Kannapolis restroom listed among top 10 in the country, vying for top spot

Business

Mixed-use development planned near Atrium Health Ballpark

Local

Little League softball: Rowan plays for regional championship, qualifies for World Series

Nation/World

CDC changes course on indoor masks in some parts of the US