• 61°

Week in review: Test your nose for local news

1. Edgar Maddison Welch, 28, of Rowan County caused a national stir when he entered a Washington, D.C., establishment last Sunday carrying an assault rifle and firing at least one shot. Welch had apparently been duped by a fake news story circulated on social media claiming that Hillary Clinton and her campaign chief were running a child sex ring out of the business. What kind of business was it?
A. A neighborhood drugstore
B. A neighborhood bar
C. A pizzeria
D. A weekly newspaper office

2. The LandTrust for Central North Carolina, based in Salisbury, has launched a multi-million-dollar fund-raising effort to purchase about 4,700 acres along the Yadkin River in four different counties, including Davie, Davidson, Rowan and Montgomery. Who owns the land?
A. Alcoa
B. Scores of private landowners
C. The High Rock Lake Association
D. Duke Energy

3. Last weekend when there were three different homicides in Rowan County, including two in Salisbury, China Grove Police stopped two suspects who were later charged with murder in one of those cases. Where did China Grove Police stop the suspects’ vehicle?
A. On U.S. 29 near Grove Supply
B. On Interstate 85 near Webb Road
C. On Main Street in China Grove near the China Grove Roller Mill
D. On N.C. 152 near Miller Road.

4. A’yanna Allen, 7, was a victim in one of those shooting deaths last weekend in Salisbury. She and what relative were sleeping in the same bedroom when their home was peppered by bullets?
A. Her aunt
B. Her sister
C. Her mother
D. Her grandmother

5. Allen, the little girl whose life was lost, attended what school?
A. Overton Elementary
B. Koontz Elementary
C. Elizabeth Hanford Dole Elementary
D. Isenberg Elementary

6. At least how much money has been offered as a reward for information leading to the arrest of the individuals or people responsible for the 7-year-old’s death?
A. $20,000
B. $30,000
C. $40,000
D. $100,000

7. This past Thursday was proclaimed by Mayor Karen Alexander as “Mary Messinger Day” in Salisbury. Over the past 50 years, what community organization has Messinger been strongly identified with?
A. United Way
B. Salvation Army
C. Meals on Wheels
D. Salisbury Symphony

8. In the Dukeville area near Buck Steam Station’s coal ash ponds, Duke Energy will pay for connecting 188 places, mostly homes, to a new water line. Duke estimates the water line and connections will be in place by what date?
A. July 2017
B. December 2017
C. March 2018
D. November 2018

9. Salisbury High has a new program rewarding students for positive behavior such as making it to school and class on time or picking up trash in the hall. What do students receive when they are rewarded for this positive behavior?
A. They are mentioned by name during morning announcements
B. They are paid in “Hornet bucks,” good toward prize drawings
C. When they collect enough points, they receive an extra half-hour on the beginning or end of their lunch periods
D. When they reach a certain amount of positive points, they receive a “Fast Pass,” allowing them to go to the front of the lunch line every day.

10. The towns of Landis and China Grove have given their approval to a project which will honor the late Larry Deal, once a South Rowan High coach and athletic director. What is it?
A. The renaming of the South Rowan Library to the Larry Deal Library
B. The renaming of the South Rowan YMCA to the Larry Deal YMCA
C. The naming of a road leading to South Rowan High as Coach Deal Drive
D. The construction of an entrance arbor at the school in Deal’s honor

 

Answers below:

1. C.
2. A.
3. B.
4. D.
5. B.
6. A.
7. D.
8. D.
9. B.
10. C.

 

Comments

Crime

Blotter: Bullet holes found in woman’s Park Avenue apartment

Crime

Man faces assault charges for domestic incident

High School

Photo gallery: Carson girls win West Regional, headed to state championship

High School

High school basketball: Carson girls headed to state championship game

Local

Commissioners set date for public hearing on potential solar energy system rule changes

Health

Two of Rep. Sasser’s bills successfully pass through Health Committee

Local

Rep. Warren’s measure to allow removal of public notices from newspapers put on back burner

China Grove

China Grove Town Council weighs future of previously rejected housing development

Local

Salisbury City Council hears public comments, receives presentation on Main Street reconfiguration

Crime

Blotter: Man charged with felony drug offenses

Nation/World

California crash kills 13 of 25 people crammed into SUV

Nation/World

Biden vows enough vaccines by end of May

Coronavirus

State to vaccinate medically vulnerable starting March 24

Coronavirus

One new death, 20 new COVID-19 positives reported in Rowan

Kannapolis

Kannapolis man dies in moped crash

Crime

Salisbury Police chief addresses K-9 video, says officer separated from animal

Local

Rowan Rescue Squad sets record straight on fundraising typo

Local

City approves DOT agreement, Salisbury Station project could begin next year

Local

County plans to use vulture effigy, enforce violations to remedy animal carcass feeding problem

Education

Two weeks after ending enhanced protocols, Catawba has no COVID-19 cases

News

Council to hear revised version of Downtown Main Street Plan

Local

Veto override of NC school reopening bill fails in Senate

News

Political Notebook: Majority of likely voters, local legislators support school reopening bill

Coronavirus

COVID-19 vaccinations in Rowan top positives since start of pandemic