• 70°

Week in review: Test your nose for local news

1. Powles Staton Funeral Home in Rockwell collects toys throughout the year that are donated to military families for Christmas — specifically, the N.C. National Guard Family Readiness Program. What’s the name given to the funeral home’s effort?
A. Assignment: Toyland
B. Mission: Possible
C. Family Affair
D. Operation Toy Soldier

2. A development company, the TPA Group, has proposed construction of a 1.2 million-square-foot warehouse in Kannapolis. Near what intersection or in what location would this “Kannapolis Logistics Park” be built?
A. At the North Carolina Research Campus
B. Cannon Boulevard and N.C. 3
C. Kannapolis Parkway and Davidson Highway
D. Next to the Kannapolis Intimidators stadium

3. Chad Spencer, 30, an education student at Catawba College, developed and taught a five-week curriculum for eighth-graders at West Rowan Middle School. What was the course?
A. Self defense
B. Greek mythology
C. Modernist architecture
D. Classical composers

4. Christian Stebe, a seventh-grader at Sacred Heart Catholic School, spotted something this past Tuesday that led to a 911 emergency call. What did Stebe notice?
A. A cat stuck in a tree
B. A house on fire
C. A car floating in Grants Creek
D. A bear rooting through garbage behind the school

5. Damien Argrett, once a standout basketball player at South Rowan High, was inducted this past Friday into his college’s Sports Hall of Fame. Where did Argrett, now 34, attend college?
A. Pembroke State
B. Lenoir-Rhyne
C. Pfeiffer
D. Queens

6. A ruling by a panel of three federal judges means state legislators, including Reps. Harry Warren and Carl Ford and Sens. Andrew Brock and Tom McInnis, will have to do what in 2017?
A. Face re-election
B. Say no to campaign contributions from Duke Energy
C. Give up their per-diem expenses
D. Live in state-sponsored housing in Raleigh

7. This weekend, volunteers with the Marine Corps-sponsored Toys for Tots program camped out as usual on the roof of what local business?
A. Hap’s Grill
B. Pottery 101
C. Romano’s
D. Krispy Kreme

8. This past week, Piedmont Cheerwine Bottling bought Sun Drop Bottling Co. of Concord and its distribution rights in Rowan, Iredell, Stanly and Cabarrus counties. Starting with Bill and Margaret King, the Sun Drop brand goes back to what year?
A. 1917
B. 1932
C. 1954
D. 1966

9. Salisbury’s WSAT 1280 AM radio station is now simulcast on FM. What FM channel is it?
A. 97.7
B. 101.6
C. 103.3
D. 105.7

10. According to Downtown Salisbury Inc., the central business district has seen a net increase of how many businesses over the past year?
A. 5
B. 8
C. 11
D. 13

 

 

Answers below:

 

1. D.
2. C.
3. A.
4. B.
5. C.
6. A.
7. D.
8. C.
9. C.
10. A.

Comments

College

Wolfpack faces Stanford today in College World Series

Nation/World

Tropical weather lashes Gulf Coast with winds, rain

Nation/World

Girl attacked by bear in Great Smoky Mountains National Park

News

Cooper vetoes bill that would have allowed more to carry guns in churches

News

Two tubers remain missing after going over Dan River dam

Coronavirus

US reaches 300 million vaccine shots in 150 days

BREAKING NEWS

State suspends medical examiner after crash turns to homicide investigation

Crime

Blotter: June 17

Local

Dennis Rivers joins Salisbury Police Department in new homeless advocate position

Cleveland

Rockwell, Faith, Cleveland adopt 2021-22 budgets; East Spencer officials to receive budget next week

Sports

Brind’Amour gets contract extension with Hurricanes, wins coach of year honors

Local

West Rowan grad wins two national masonry competitions

Local

Quotes of the week

Education

Rowan, Kannapolis students below state average for federal aid applications

High School

High school baseball playoffs: Raiders roll past Oak Grove

News

3 dead, 2 still missing after tubers go over Dan River dam

Coronavirus

County, state officials work to increase vaccinations as concern over Delta variant grows

News

Cooper no fan of energy bill

Business

Hexagon Agility to expand Salisbury facility, invest $28 million, create 75 new jobs

Crime

Blotter: Two men rob convenience store at gunpoint

Business

Brewery, second-floor restaurant planned for downtown China Grove

Local

Sonny Allen, former mayor of Salisbury, dies at age 90

Education

RCCC names Student Excellence Award finalists

Local

City approves permit for child care center near downtown