• 64°

Week in review: Test your nose for local news

1. Besides the early-voting site at the Rowan County Board of Elections (West End Plaza), how many other early-voting locations are there in Rowan?
A. None
B. Two
C. Five
D. Seven

2. A B-17 Flying Fortress has been offering flights and tours out of the Rowan County Airport this weekend. B-17s mainly were used for bombing missions in Europe during World War II. They typically held how many men?
A. 10
B. 13
C. 17
D. 20

3. First Lady Michelle Obama and Democratic presidential candidate Hillary Clinton appeared together this past week at a campaign rally in Winston-Salem. Where in Winston-Salem was this event held?
A. Groves Stadium
B. BB&T Ballpark
C. Old Salem
D. Lawrence Joel Veterans Memorial Coliseum

4. Thurston Alexander, a 2015 Salisbury High graduate and now a student at the University of North Carolina at Charlotte, said he was “very humbled and honored” a week ago when he was asked to introduce whom at a campus event?
A. Dr. Billy Graham
B. Hillary Clinton
C. Gov. Pat McCrory
D. Basketball great Michael Jordan

5. GOP vice presidential nominee Mike Pence and his wife attended a campaign rally this past Monday on the campus of Catawba College. What is the name of Pence’s wife?
A. Karen
B. Judy
C. Trisha
D. Faye

6. Rowan County’s Gary Burleyson and his daughter, Tara Smith, have been training together for what big athletic event?
A. The New York City Marathon
B. The Marine Corps Marathon
C. The Charlotte Marathon
D. The N.C. Iron Man

7. Former South Rowan High coach and athletic director Larry Deal died this past Monday. During his 35 years at the school, which of these sports did Deal not coach?
A. Track
B. Golf
C. Football
D. Basketball

8. Rebecca Little is the local artist whose work was chosen for this year’s Christmas Honor Card, a fund-raising tool for Rowan Helping Ministries. What is the title of this year’s card?
A. “The Gift”
B. “Winter at High Rock”
C. “Christmas on the Square”
D. “Mother Mary”

9. Thanks to the kindness of friends and strangers, George L. Belk Jr. saw one last wish come true before he died at age 87. What was his wish?
A. To see the Chicago Cubs play in the World Series
B. To attend his church homecoming
C. To fly one more time in a B-17
D. To die at home

10. Sisters Annie and Ceci Cardelle became social media celebrities this past week after they posted photographs of themselves in Salisbury with Eric Trump, second son of Donald Trump, and Eric’s wife, Lara. The sisters received thousands of likes, retweets and comments because they wore T-shirts that said what?
A. “Latina Contra Trump”
B. “We’re with Stupid”
C. “Girls Gone Wild — Against Trump”
D. “Every Vote Against Trump Counts”

 

Answers below:

 

1. C.
2. A.
3. D.
4. B.
5. A.
6. B.
7. B.
8. C.
9. D.
10. A.

Comments

News

Council to discuss potential changes to Downtown Revitalization Incentive grant program

News

Public safety, city manager, economy: Mayoral candidates Alexander, Heggins discuss city’s biggest issues

Elections

Political Notebook: Rowan Democratic Party makes endorsements for municipal races

Local

Spencer looking for big impact from new storefront grants

Granite Quarry

Election 2021: Granite Quarry’s new mayor will be a veteran or a newcomer

Ask Us

Ask Us: If I received my vaccine in another county, is it recorded in Rowan?

Local

Young entrepreneur raises $1,000 for Rowan County United Way with lemonade stand

News

Election 2021: Candidates in East Spencer hoping to continue moving town forward

News

Election 2021: Candidates detail their visions, goals if elected to Salisbury City Council

China Grove

Election 2021: China Grove Town Council candidates detail approaches to handling economic, residential growth

Local

Elect 2021: Four candidates competing for three seats in town of Cleveland

Local

County hopes software will streamline foster home licensing process

Local

Election 2021:Four vie for pair of seats on Granite Quarry board

High School

High school volleyball: Carson tops Mustangs again

News

Judge: No waiting on NC budget to act on school funding

Nation/World

2 more House Democrats retiring, underscoring 2022 obstacles

Crime

Man jailed for shooting at Davie detectives in Rowan County given $560,000 bond

Crime

County Commissioner Craig Pierce pleads guilty to driving while intoxicated

BREAKING NEWS

Overdose call turns into homicide investigation on Ted Lane

Crime

Court judgment requires occupants to vacate Gheen Road home, site of two murders

Crime

Blotter: Oct. 17

Nation/World

Bill Clinton back home after hospitalization from infection

Local

Early voting creeps along as county holds first municipal voting on Sunday

News

5 killed in single-vehicle crash in Raleigh