• 48°

Week in review: Test your nose for local news

1. In response to the flood devastation spawned by Hurricane Matthew, members of Salisbury and Locke fire departments headed east to help relief efforts in what N.C. county?

A. Cumberland

B. Brunswick

C. Wayne

D. Robeson

2. For 50 years, Leroy Sellers has been a steadfast performer for what Rowan County arts group?

A. Piedmont Players

B. St. Thomas Players

C. The Rowan County Puppet Theatre

D. Salisbury Symphony

3. The founding of the Hudson-Miller-Tatum VFW Post 3006 in Salisbury dates closest to what historic event?

A. The attack on Pearl Harbor in 1941

B. The bombing of Hiroshima in 1945

C. The killing of four Kent State University students in 1970

D. The resignation of President Nixon in 1974

4. This past week, Carson High girls won the school’s first county championship in this particular sport. What was it?

A. Lacrosse

B. Cross country

C. Golf

D. Tennis

5. This weekend, Livingstone College celebrated the 50th anniversary of what school organization?

A. The Livingstone Teachers Union

B. The Blue Bear Marching Band

C. The Livingstone History Club

D. The Livingstone Peace Forum

6. St. John’s Lutheran in Salisbury was among churches in 100 different cities around the country that joined a live video feed discussing issues such as the election, race and divisions in the United States. What was the name of this program?

A. Listen in, Talk Back

B. Q Commons

C. Church Key

D. One Nation Under God

7. Food Lion recently completed renovations to 142 stores in its greater Charlotte market. How much did the Salisbury-based company invest in these changes?

A. $110 million

B. $215 million

C. $376 million

D. $427 million

8. Grace Lutheran Church’s annual fish fry, which helped in raising money for 3-year-old Austin Mowry, who is fighting cancer, included something this year that Austin especially enjoyed. What was it?

A. Pony rides

B. Dog show

C. Tractor show

D. Touch-A-Truck

9. At the Granite Quarry Civitans Fiddlers Convention, what young performer was named the first winner of the Don & Margaret Livengood Memorial Award for Excellence in Bluegrass Music?

A. Teddy Smoker

B. Gabe Bemus

C. Will Palmer

D. John Lee

10. Asheville sculptor Robert Winkler has won Best in Show in the 2016 Salisbury Sculpture Show, which has 18 pieces on display in the downtown and on three college campuses. Where is Winkler’s winning piece, which is titled “Moving Along”?

A. Near the Student Union building on the Catawba College campus

B. On the 200 block of South Main Street near the Meroney Theater

C. In the 300 block of East Innes Street near Robertson Gateway Park

D. In the 100 block of North Lee Street near the Visitors’ Center

ANSWERS:

1. D.
2. D.
3. A.
4. C.
5. B.
6. B.
7. B.
8. C.
9. C.
10. D.

Comments

Crime

Thomasville officer hospitalized after chase that started in Rowan County

Local

Board of elections discusses upgrading voting machines, making precinct changes

News

Lawmakers finalize how state will spend COVID-19 funds

Local

Salisbury Station one of several ‘hot spots’ included in NCDOT rail safety study

Education

Essie Mae Kiser Foxx appeal denied, school considering options

News

Iredell County votes to move Confederate memorial to cemetery

Nation/World

Lara Trump may have eyes on running for a Senate seat

Local

Rowan among counties in Biden’s disaster declaration from November floods

Local

PETA plans protest at Salisbury Police Department on Friday

Education

Essie Mae Kiser Foxx appeal denied, charter revoked

Coronavirus

29 new positives, no new COVID-19 deaths reported

Crime

Blotter: Woman charged with drug crimes

News

Nesting no more: Eagles appear to have moved on from Duke’s Buck Station

Business

The Smoke Pit leaving downtown Salisbury for standalone building on Faith Road

Education

Shoutouts

High School

High school football: Hornets’ Gaither set the tone against West

Local

Salisbury to show off new fire station

Education

Livingstone College to host virtual Big Read events this month

Local

City makes some appointments to local boards, holds off on others to seek women, appointees of color

Education

Education briefs: RCCC instructor honored by Occupational Therapy Association

Local

Second quarter financial update shows promising outlook for city’s budget

Columnists

Genia Woods: Let’s talk about good news in Salisbury

Local

City attorney will gather more information for Salisbury nondiscrimination ordinance

Education

North Hills planning to hold May fundraiser in person