• 54°

Week in review: Test your nose for local news

1. Salisbury city employees recently won a bet over Rowan County employees when they showed a bigger percentage increase in giving for this year’s United Way drive. To pay off the bet, the county had to do what for city employees?

A. Serve them ice cream

B. Make them breakfast

C. Wash their cars

D. Deliver pizza to their workplaces

2. Two groups recently gave their candidate endorsements for the Rowan-Salisbury Board of Education and drew the ire of candidates who were not endorsed. Who were the groups who gave the endorsements?

A. The Rowan Republican and Rowan Democratic parties

B. The Rowan Teachers Association and the Rowan Librarians Club

C. The Rowan County Chamber of Commerce and Downtown Salisbury Inc.

D. The Rowan Employees Association and Rowan Future Farmers of America

3. What is the name of Salisbury’s newest brewery?

A. Fish Head Brewery and Skins

B. Matthew Rowan’s Beer and Steer on Innes

C. Morgan Ridge Rail Walk Brewery & Eatery

D. The Train Station

4. The Rowan County Church League, which has 17 teams playing golf over the spring and summer, raised $3,466 for Rowan Helping Ministries and Rowan Hospice & Palliative Care. Which church won the league title this year?

A. The Lake Community Church

B. First United Methodist Church of Salisbury

C. Living Water Church of God

D. South China Grove Baptist Church

5. In Salisbury, what was the Empire Hotel’s best known name before it became the Empire?

A. The National

B. Boyden House

C. The Manse

D. The Alexander

6. Before closing for the season, the city’s Fred M. Evans Pool held a special swimming day exclusively for whom?

A. Grandmas and their grandchildren 3 and under

B. Grandpas and their grandsons 5 and younger

C. Dogs

D. Church ministers

7. Recent East Rowan High graduate Taylor Kirk, who was born was spina bifida, died Sept. 11 of a blood infection. Taylor was a three-time state champion in what wheelchair sport?

A. Discus

B. Javelin

C. Shot put

D. 100-yard sprint

8. C. Michael Briggs of Greensboro has published a new book looking into the history of what Rowan County product?

A. Stanback Headache Powder

B. Longrifles

C. Cheerwine

D. Saddles

9. Which Donald Trump relative made an appearance this past week in Salisbury?

A. Son in-law Jared Kushner

B. Son Donald Trump Jr.

C. Daughter Ivanka Trump

D. Daughter-in-law Lara Trump

10. Architect Charles H. Kahn, who is 90 and lives in Chapel Hill, has strong connections to Salisbury, where his late mother and father, Ben and Dorothy Kahn, were well known in the community. What noteworthy North Carolina sports venue did Kahn play a significant role in designing?

A. The Dean Smith Center (Dean Dome) at the University fo North Carolina

B. Kenan Stadium at UNC

C. Cameron Indoor Stadium at Duke University

D. Carter-Finley Stadium at N.C. State University

ANSWERS:

1. A.
2. A.
3. C.
4. D.
5. B.
6. C.
7. C.
8. B.
9. D.
10. D.

Comments

Education

None speak against closure during hearing to shutter Faith Elementary

Crime

Blotter: Police find car windows shot out, bullet holes in home on West Horah Street

Crime

Five held at gunpoint in East Lafayette Street robbery

Ask Us

Ask Us: Readers ask questions about Shober Bridge, voting safeguards

Elections

Political notebook: More than 1.4 million votes cast already in North Carolina

Elections

‘Souls to the polls’: More than 1,300 cast ballots on first Sunday of early voting

Crime

Crime blotter: Salisbury man faces charges for firing shotgun in city limits, drug possession

Local

Search continues for missing hiker from Asheville

Local

A stroll through the scarecrows: fall-themed activity draws visitors to NC Transportation Museum

Elections

Despite scandal, Cunningham maintains small lead in Senate race; supporters say policy positions more important

Lifestyle

Rowan Helping Ministries golf tournament raises $20,000

Local

Town of Spencer forging ahead five years after drafting plans for Park Plaza

Business

Biz Roundup: RCCC to host conference on diversity, equity and inclusion

Business

Elderberry syrup: the popular purple product that has become a mainstay in local stores

Local

Trinity Oaks to host Halloween Spooktacular

Entertainment

Lee Street theatre improves virus prevention tactics, “determined” for ‘Fun Home’ to open

News

Deficient NC absentee ballots frozen pending further rulings

News

Cunningham outraises Tillis, enters October with less cash

News

Ex- GOP lawmaker charged with assaulting poll worker

Nation/World

Trump leans into fear tactics in bid to win Midwest states

Business

Commissioners to consider incentives for 142-job project, Reaper’s Realm permit

Local

Salvation Army Christmas assistance program moves online this year

Education

Faith, Enochville closure hearings to be held Monday, Tuesday

Business

In 2020, local farmers faced wet weather, other challenges