• 36°

Week in review: Test your nose for local news

1. Rowan-Salisbury Schools headed toward Monday’s first day of school with a considerable number of teacher vacancies. How many?
A. 50
B. 70
C. 90
D. 110

2. Gray Stone Day School in Misenheimer has begun a $1.5 million capital campaign for what reason?
A. To build a new gymnasium
B. To add middle school grades
C. To pave two parking lots
D. To build a daycare center for teachers’ children

3. Jim and Susan Beard of Salisbury got caught in the recent rains and flooding in Louisiana and found themselves stranded on Interstate 12 for 22 hours. What food did the Beards have with them as their ordeal began?
A. None
B. A bag of Cheetos and six Tootsie Rolls
C. A bag of convenience store peanuts and two liters of Cheerwine
D. A half bag of Chips Ahoy cookies and four cans of Coke Zero

4. For seven straight years, revenues related to tourism have increased in Rowan County, which ranks 29th in the state out of 100 counties in total visitor spending. Which of these counties ranks ahead of Rowan in annual tourism dollars?
A. Cabarrus
B. Stanly
C. Davidson
D. Davie

5. Salisbury attorney John L. Holshouser recently received The Order of the Long Leaf Pine. Which of these noteworty American figures once gave him a commendation?
A. President John F. Kennedy
B. Bill Gates
C. Astronaut Neil Armstrong
D. J. Edgar Hoover

6. When Dennis Powell of Salisbury won $4 million in the North Carolina Education Lottery’s Ruby Red 7s scratch-off game, he said his reaction to winning was what?
A. “You’ve got to be kidding me!”
B. “I’m going to Disney World!”
C. “Yee-haw! Great God Almighty!”
D. “Yippety-Dippety-Doo”

7. The Old Stone House in Granite Quarry will be celebrating its 250th anniversary Sept. 17. Who built Rowan County’s oldest existing house with his sons back in 1766?
A. W.B.C. Hambley
B. Christian Reid
C. Franklin Ellis
D. Michael Braun

8. Bob Carlin of Lexington will give a free concert Tuesday night at the Rowan Public Library. What instrument will Carlin be playing?
A. Banjo
B. Mandolin
C. 12-string guitar
D. Violin

9. After 52 years, Shoaf’s Wagon Wheel on U.S. 601 held its last dance Saturday night. What was the original name for the Wagon Wheel?
A. Fred’s Country Dance Hall
B. Jim’s Barn Dance
C. Bob’s Square Dance
D. Tom’s Turkey Trot

10. Downtown Salisbury held its third annual College Night Out this past Thursday and the activities included a dunking booth. Who volunteered to sit in the dunking booth?
A. Catawba College football players
B. Livingstone College band members
C. Catawba College professors
D. Livingstone College cheerleaders

 

 

Answers below:

1. B.

2. B.
3. D.
4. A.
5. D.
6. C.
7. D.
8. A.
9. B.
10. C.

Comments

News

Nesting no more: Eagles appear to have moved on from Duke’s Buck Station

Business

The Smoke Pit leaving downtown Salisbury for standalone building on Faith Road

Education

Shoutouts

High School

High school football: Hornets’ Gaither set the tone against West

Local

Salisbury to show off new fire station

Education

Livingstone College to host virtual Big Read events this month

Local

City makes some appointments to local boards, holds off on others to seek women, appointees of color

Education

Education briefs: RCCC instructor honored by Occupational Therapy Association

Local

Second quarter financial update shows promising outlook for city’s budget

Columnists

Genia Woods: Let’s talk about good news in Salisbury

Local

City attorney will gather more information for Salisbury nondiscrimination ordinance

Education

North Hills planning to hold May fundraiser in person

East Spencer

Developers aim to transform former Dunbar School site into multi-purpose community development

Education

Knox student organizing event to get community cycling

Education

Decision on Essie Mae charter appeal expected Thursday

Nation/World

House passes sweeping voting rights bill over GOP opposition

Nation/World

Police uncover ‘possible plot’ by militia to breach Capitol

Nation/World

States rapidly expanding vaccine access as supplies surge

News

North Carolina Gov. Roy Cooper receives COVID-19 vaccine

News

North Carolina health officials urge schools to reopen

Crime

In letter, PETA criticizes Salisbury Police for K-9 video

Coronavirus

Three deaths, 29 new COVID-19 positives reported

Crime

Blotter: Bullet holes found in woman’s Park Avenue apartment

Crime

Man faces assault charges for domestic incident