• 50°

Week in review: Test your nose for local news

1. Outside the Charlotte Convention Center Thursday night, protesters of Republican presidential nominee Donald Trump wore Donald Duck suits and held signs that said “Donald Ducks” what?

A. Paying Back His Creditors

B. Releasing His Tax Returns

C. His Failed Business Ventures

D. His Brands Made Overseas

2. Trump supporters, seeing the Donald Duck signs, shouted back a request of Democratic presidential nominee Hillary Clinton. What were they saying?

A. “Show us your emails”

B. “Go home and hold Bill’s hand”

C. “Tell us about Whitewater”

D. “Apologize for Benghazi”

3. A new restaurant is going to be built at the corner of East Innes and South Long streets in Salisbury. What will it be?

A. Another Subway

B. Another Zaxby’s

C. Another DJ’s

D. Another Jimmy John’s

4. The Rowan County American Legion baseball team reached the championship final of the Legion World Series in Shelby, but lost to a team from Texarkana, Ark. Which of the following statements is not true?

A. The game went 12 innings

B. The final score was 8-6

C. The Rowan team outhit Texarkana, 14-10

D. It was the best-ever finish for a Rowan Legion team

5. Rowan County’s 12U softball team also reached the Little League World Series championship game in Portland, Ore., before losing to a team from Texas. Which of the following statements is not true?

A. It was the third consecutive year the Rowan County team had reached the World Series championship

B. Rowan County outhit the Texas team, 8-7

C. Texarkana scored all of its runs in one inning

D. ESPN2 aired both the semifinal and championship games

6. Don and Margaret Livengood were devoted to each other for 59 years of marriage, and they died together in the same hospital room last Monday. Don was known as one of the founders and longtime organizers for what annual event?

A. OctoberTour

B. Gold Hill Days

C. Cleveland Christmas Parade

D. Granite Quarry Fiddlers Convention

7. The Piedmont Research Station on Sherrills Ford Road has planted 17 acres of this crop to serve as a pollinator for honeybees, bumblebees and butterflies. What crop is it?

A. Canola

B. Sunflowers

C. Buckwheat

D. Clover

8. Saturday marked a benchmark anniversary for the Woodleaf Tomato Festival. How many years has Woodleaf held the event?

A. 10

B. 20

C. 30

D. 40

9. Rowan County Deputy Steven Hopkins accomplished something few law enforcement officers achieve during their careers. What was it?

A. He shot and killed a rabid coyote

B. He delivered his and his wife’s baby

C. He shot a perfect score on his marksmanship test

D. He never missed a day of work

10. An “out-of-towner,” Larry Ruddlech, recently won the NC Open Plein Air Paint Out in Rowan County. The first-place prize was $1,000. Where is Ruddlech from?

A. Michigan

B. Maine

C. Indiana

D. Georgia

ANSWERS:

1. B

2. A

3. D

4. C

5. A

6. D

7. B

8. A

9. B

10. C

Comments

Crime

Thomasville officer hospitalized after chase that started in Rowan County

Local

Board of elections discusses upgrading voting machines, making precinct changes

News

Lawmakers finalize how state will spend COVID-19 funds

Local

Salisbury Station one of several ‘hot spots’ included in NCDOT rail safety study

Education

Essie Mae Kiser Foxx appeal denied, school considering options

News

Iredell County votes to move Confederate memorial to cemetery

Nation/World

Lara Trump may have eyes on running for a Senate seat

Local

Rowan among counties in Biden’s disaster declaration from November floods

Local

PETA plans protest at Salisbury Police Department on Friday

Education

Essie Mae Kiser Foxx appeal denied, charter revoked

Coronavirus

29 new positives, no new COVID-19 deaths reported

Crime

Blotter: Woman charged with drug crimes

News

Nesting no more: Eagles appear to have moved on from Duke’s Buck Station

Business

The Smoke Pit leaving downtown Salisbury for standalone building on Faith Road

Education

Shoutouts

High School

High school football: Hornets’ Gaither set the tone against West

Local

Salisbury to show off new fire station

Education

Livingstone College to host virtual Big Read events this month

Local

City makes some appointments to local boards, holds off on others to seek women, appointees of color

Education

Education briefs: RCCC instructor honored by Occupational Therapy Association

Local

Second quarter financial update shows promising outlook for city’s budget

Columnists

Genia Woods: Let’s talk about good news in Salisbury

Local

City attorney will gather more information for Salisbury nondiscrimination ordinance

Education

North Hills planning to hold May fundraiser in person