• 36°

Week in review: Test your nose for local news

1. Tekla and Dan Howachyn are the sculptors of the new “George Washington Visits Salisbury” installation at the Rowan Museum. What N.C. city are the Howachyns from?

A. Salisbury

B. New Bern

C. Black Mountain

D. Tryon

2. Aria Blackburn, a 9-month-old girl from Kannapolis, is suffering from an eye disease that also afflicted her father and grandfather. What is it?

A. Glaucoma

B. Retinoblastoma

C. Myopia

D.  Macular degeneration

3. One of the show-stoppers on this year’s OctoberTour promises to be the Salisbury home of former U.S. Sen. Elizabeth Hanford Dole. Dole’s grandfather, father and brother built a prominent enterprise in Salisbury and Charlotte related to what business?

A. Wholesale and retail flowers

B. Wholesale and retail auto parts

C. Wholesale and retail groceries

D. Wholesale and retail building supplies

4. Jacob Pruitt, fishing recently at Ed’s Carp Lake, compared fishing at this business enterprise off Miller Road to which popular game?

A. Bingo

B. Baseball

C. Table tennis

D. Cornhole

5. Which one of these state officials resigned this past week over the controversy related to coal ash ponds and whether the well water of people living near the ponds is safe to drink?

A. The state toxicologist

B. The state epidemiologist

C. The head of the Department of Health and Human Services

D. The head of the Department of Environmental Quality

6. Catawba College recently made a Forbes magazine list for the fourth straight year. What list did the school make?

A. “Best College Bargains 2016”

B. “Highest Rated Liberal Arts Colleges”

C. “Grateful Grads Index”

D. “Best Environmental Schools”

7. U.S. Army veteran and former police officer Anna Jenkins needed and received financial help this past week in paying for what?

A. A new set of braces

B. A prosthetic left arm

C. A downpayment on a house

D. The euthanasia of her service dog

8. Darrell Harwood of China Grove won a Carolina Music Award last weekend in Raleigh. Harwood received the most online votes from fans in what category?

A. Rhythm and Blues Male

B. Rock Male

C. Country Male

D. Best New Artist

9. The Rowan-Salisbury Board of Education voted this past week to pursue a site other than a Foster Road parcel for a new western Rowan elementary school. The latest place under consideration is where?

A. The current site of West Rowan High

B. The current site of West Rowan Middle

C. The current site of Woodleaf Elementary

D. The current site of Cleveland Elementary

10. Historic Preservation Partners Holdings intends to redevelop the Empire Hotel property in the 200 block of South Main Street in Salisbury. The old hotel, which dates back to the 1850s, has not been in business since what year?

A. 1957

B. 1963

C. 1970

D. 1977

 

 

Answers below:

1. C.
2. B.
3. A.
4. A.
5. B.
6. C.
7. D.
8. C.
9. D.
10. B.

 

Comments

Local

Political Notebook: Interim health director to talk COVID-19 at county Democrats breakfast

Local

‘Their names liveth forevermore:’ Officials dedicate Fire Station No. 6 to fallen firefighters Monroe, Isler

Crime

Blotter: Salisbury man charged for breaking into Salisbury high, getting juvenile to help

Nation/World

With virus aid in sight, Democrats debate filibuster changes

Local

City officials differ on how, what information should be released regarding viral K-9 officer video

High School

High school basketball: Carson girls are 3A champions

Lifestyle

High school, college sweethearts marry nearly 50 years later

Local

With jury trials set to resume, impact of COVID-19 on process looms

Legion baseball

Book explores life of Pfeiffer baseball coach Joe Ferebee

Education

Rowan-Salisbury Board of Education to receive update on competency-based education

Business

Biz Roundup: Kannapolis expects to see economic, housing growth continue in 2021

Business

A fixture of downtown Salisbury’s shopping scene, Caniche celebrates 15th anniversary this month

Local

Slate of new officers during local GOP convention; Rev. Jenkins becomes new chair

Landis

Landis officials narrow search for new manager to five candidates; expect decision within a month

Lifestyle

Together at last: High school, college sweethearts marry nearly 50 years later

Education

Rowan-Salisbury Schools sorts out transportation logistics in preparation for full-time return to classes

High School

Photo gallery: Carson goes undefeated, wins 3A state championship

Nation/World

Europe staggers as infectious variants power virus surge

Nation/World

Biden, Democrats prevail as Senate OKs $1.9 trillion virus relief bill

Nation/World

Senate Democrats strike deal on jobless aid, move relief bill closer to approval

News

Duke Life Flight pilot may have shut down wrong engine in fatal crash

News

Two NC counties get to participate in satellite internet pilot for students

Local

PETA protesters gather in front of police department

Coronavirus

UPDATED: Eight new COVID-19 deaths, 203 positives reported in county this week