• 81°

Week in review: Test your nose for local news

1. Rowan County Manager Aaron Church announced the hiring this past week of Robert J. Krawczyk as the first what in Rowan?

A. Gem master at Dan Nicholas Park

B. Veterinarian at the animal shelter

C. Human relations coordinator

D. Solar farm regulator

2. Which of the following Republicans from Rowan County will be in attendance at the coming week’s National GOP Convention in Cleveland?

A. Carl Ford

B. Harry Warren

C. Craig Pierce

D. None of the above

3. The city of Kannapolis has received information on the second phase of a study looking at the possibility of a sports and entertainment venue in the downtown. What’s the estimated cost of such a facility?

A. $18.7 million

B. $26 million

C. $38.8 million

D. $51.7 million

4. Former East Rowan High pitcher Joe Peeler is playing this summer in what professional baseball league?

A. The Arizona Summer Rookie League

B. The South Atlantic League

C. The Eastern League

D. The International League

5. What Bethesda, Md.-based company has announced its intentions to purchase Alcoa’s four dams and hydropower facilities along the Yadkin River.

A. Terrapin Power & Electric

B. Kennedy Hydroelectric

C. Cube Hydro

D. Mason-Dixon Line Power Co.

6. Brunello, a horse will strong connections to Salisbury natives Jack and Lisa Towell and their daughter, Liza, recently received the distinction of being a Breyer Horse. What does that mean?

A. He will be retired as a champion jumper, known in equestrian circles as a Breyer

B. The Horse of the Year honor, which Brunello won, is named for the company that makes ice cream

C. The Breyer Award is the most prestigious in thoroughbred racing

D. Brunello was chosen as a model for toy horses produced by the Breyer company

7. Cheerwine Kreme is a new soft drink combining the flavors of Cheerwine and Krispy Kreme doughnuts. Cheerwine was originally produced in Salisbury almost 100 years ago. In what North Carolina city did Krispy Kreme originate?

A. Asheville

B. Burlington

C. Winston-Salem

D. Wilson

8. Who is considered the father of China Grove’s Farmers Day?

A. John DeMarcus

B. Gene Long

C. Steve Luther

D. Bobby Mault

9. The Rowan County Register of Deeds office recently accomplished a huge goal. What was it?

A. The digitizing of all records

B. Providing a drive-up window so residents can pick up routine documents such as birth certificates and marriage licenses

C. Moving to a new office at the West End Plaza

D. Being accredited by the National Register of Deeds Association

10. What historical property will be transferred and come under the supervision of Rowan Museum Inc. effective Nov. 1?

A. The Hall House Museum

B. The Gold Hill Mining District

C. The Rockwell Museum

D. The China Grove Roller Mill

Answers:

1. B.
2. D.
3. C.
4. A.
5. C.
6. D.
7. C.
8. B.
9. A.
10. D.

Comments

Crime

Blotter: April 14

Elections

Former North Carolina Gov. McCrory enters US Senate race

Crime

Salisbury woman arrested in Myrtle Beach for abducting child

Health

County updates health director job description, will advertise for position

High School

High school tennis: East beats Carson, still hopes to share NPC title

Elections

Board of Elections to purchase upgraded voting equipment using federal grant

Kannapolis

Kyle Seager drives in winning run in first game as Mariners split doubleheader with Orioles

Local

City exhausts this year’s funds for Innes Street Improvements, Municipal Services District grant programs

Landis

Landis adopts amendments to Zoning Ordinance related to signs, Planning Board terms

Nation/World

Cop, police chief resign 2 days after Black motorist’s death

Nation/World

Expert says cop was justified in pinning down George Floyd

Crime

Blotter: April 13

Coronavirus

County switches vaccines for Livingstone clinic after federal, state guidance

Coronavirus

US recommends ‘pause’ for J&J vaccine over clot reports

Education

Superintendent talks first 100 days, dives into district data

Business

‘It was an answer to a call:’ TenderHearted Home Care celebrates 10 years of providing care at home

News

Political Notebook: Local polls find increasing number of North Carolinians want COVID-19 vaccine

News

Trial begins on challenge to latest NC voter ID law

Local

Burch, Fisher, Marsh honored as 2021 recipients of Elizabeth Duncan Koontz Humanitarian Award

Landis

Landis board talks revenues, budget planning, department updates

College

College baseball: Catawba rolls 7-1 and 24-1

Nation/World

Student fires at officers at Tennessee school, is killed

Nation/World

Police: Minnesota officer meant to draw Taser, not handgun

Crime

Man receives consecutive prison sentences for sex offenses