• 43°

Week in review: Test your nose for local news

1. Rowan County native Paul Clark has introduced a series of children’s books that explore different cities in North Carolina, and the books’ main character is Nibbles. What kind of animal is Nibbles?

A. A mouse

B. A raccoon

C. A squirrel

D. An elephant

2. China Grove Farmers Day, to be held this coming Saturday, will have a special event to benefit local Rotary charities. What is it?

A. A rubber duck race

B. A turtle race

C. A ping pong ball drop

D. A dragon boat race

3. Dr. Matt Harrison and nurse Jeffrey Motes, both of whom work at Novant Health Rowan Medical Center, recently returned from a medical mission trip to what African country?

A. Ghana

B. Botswana

C. Senegal

D. Nigeria

4. Jack Howard, who recently retired as a physics and astronomy instructor at Rowan-Cabarrus Community College, has been an enthusiastic follower of NASA’s Juno mission which sent a space probe to what planet?

A. Mars

B. Venus

C. Saturn

D. Jupiter

5. The Rowan County Board of Commissioners has decided to seek demolition bids on what county-owned property?

A. West End Plaza

B. The former Department of Social Services headquarters on West Innes Street

C. The current terminal at the Rowan County Airport

D. The oldest exhibition building at the Rowan County Fairgrounds

6. Rowan Countians Nick Lyerly and Michael Childress finished second and fourth, respectively, in the Junior North-South Amateur tournament held at what notable golf venue?

A. Uwharrie Point

B. Pinehurst

C. Quail Hollow

D. Augusta National

7. According to the N.C. Employment Security Commission, where did Rowan County’s jobless rate stand in May?

A. 5.3 percent

B. 6.7 percent

C. 8 percent

D. 9.2 percent

8. The American Red Cross in Rowan County is celebrating its 100th anniversary this month. During what time period was Salisbury native Elizabeth Hanford Dole the organization’s national president?

A. 1977-87

B. 1980-90

C. 1990-99

D. 1995-2005

9. Alumni of the R.A. Clement School in Cleveland recently held a reunion picnic at the old school. The 1929 structure is historically significant as having been what?

A. The first public school for blacks in Rowan County

B. A school which produced two Nobel Prize winners in two different eras

C. A place where Dr. Martin Luther King Jr. spoke to a community gathering in 1959

D. A Rosenwald School

10. Northwest Cabarrus High and Kannapolis Legion baseball star Corey Seager had an especially good week for the Los Angeles Dodgers because he did what?

A. Hit 10 home runs in seven games

B. Pitched a no-hitter against the Baltimore Orioles

C. Made his first National League All-Star team

D. Hit grand slams on consecutive nights

Answers:

1. C.
2. C.
3. A.
4. D.
5. B.
6. B.
7. A.
8. C.
9. D.
10. C.

Comments

News

Defendant convicted in attempted murder case on the run after fleeing from trial

Business

Downtown Gateway Building to be renamed for late Paul Fisher

Coronavirus

Rowan County COVID-19 data for April 15

Local

Rep. Warren’s bill would prohibit parking in electric vehicle charging stations

Local

Historic Preservation Commission approves Integro Technologies expansion, Paint the Pavement project

Education

Faith Academy, RSS will negotiate over what goes, stays in elementary school

Crime

Teacher killed in Alamance County shootout with Mexican drug cartel

Coronavirus

Bill would give more tax breaks on COVID-19 loans

Nation/World

No response as divers knock on capsized ship’s hull

Local

Quotes of the week

Crime

Blotter: Man found on church property with litany of drugs

Crime

Man charged in connection to 2019 overdose death

Business

‘It’s our big time’: Salisbury Farmers Market reopens Saturday

Education

Schools capital funding still frozen as RSS sends local budget to county

Business

Shields, Cheerwine Festival receive N.C. Main Street Awards

Kannapolis

Duke University launches kidney disease study in Kannapolis for people of African descent

Education

Horizons Unlimited will hold in-person summer camps

Education

Education briefs: Catawba planning for more in-person activities, free summer school tuition

Coronavirus

County’s full COVID-19 vaccinations top 22,600

High School

High school golf: With Merrell, Mustangs back on top

Local

Spencer investigating rat problem on South Iredell Street

News

Livingstone, Mission House Church to host national ‘Black Voters Matter’ listening session

Education

Shoutouts

Business

Groundbreaking on Pennant Square signals next phase in downtown Kannapolis revitalization