• 64°

Week in review: Test your nose for local news

1. Hefner VA Medical Center employees in Salisbury staged a brief protest last Thursday morning on Brenner Avenue outside the hospital. What were they protesting?
A. Wage cuts proposed in the next federal budget
B. A continuing shift of veterans’ care to private hospitals
C. Food quality in the cafeteria
D. The transfer of 20 doctors to other VA hospitals in the Southeast

2. Both the town of East Spencer and the Paul L. Dunbar Group have expressed interest in purchasing Rowan-Salisbury Schools’ former Long Street administrative office in East Spencer. What would the Dunbar Group like to see in the building?
A. A charter school
B. A community center
C. A business incubator
D. Residences

3. State Sen. Fletcher Hartsell, R-Cabarrus, has been indicted on three felony counts alleging he did what?
A. Perjured himself during a civil suit two years ago
B. Took bribes from three different Cabarrus County businesses
C. Failed to report all of his income on his federal tax returns over three different years
D. Misused campaign contributions

4. The U.S. Supreme Court has denied an appeal from Sandy Parsons, father of teenager Erica Parsons, who has been missing since at least December 2011. What was Sandy Parsons trying to accomplish with his appeal to the high court?
A. A retrial, after he was found guilty in March 2015 on 43 fraud charges
B. A reduction in his eight-year sentence
C. Exoneration for his wife, Casey
D. A dismissal, based on incompetent representation

5. Rowan County Sports Hall of Famer Frank McRae passed away in June. The Rowan County standout in high school baseball, Legion baseball and basketball was part of a Wake Forest University baseball team that made history. What did it do?
A. Won the Atlantic Coast Conference championship four years in a row
B. Beat the New Yankees in an exhibition doubleheader
C. Won the College World Series in Omaha, Neb., in 1955
D. went undefeated in ACC play for two straight years

6. Salisbury artist Robert Toth made a sculptured relief for permanent display at the Rufty-Holmes Senior Center. Who was the subject of the relief?
A. Rick Eldridge
B. Ruth Booker
C. Archie Rufty
D. Haden Holmes

7. A new law went into effect in Spencer Friday. What’s the gist of this new ordinance?
A. You can’t park on Salisbury Avenue more than 30 minutes at a time
B. You can no longer leave garbage bins at the curbside more than 48 hours
C. You cannot own more than six cats within the city limits
D. You cannot tether a dog for more than two hours over any 24-hour period

8. Who plans to extend water lines to Dukeville residents whose water supply has been affected by living near Buck Steam Station’s coal ash ponds?
A. Duke Energy
B. Rowan County
C. Davidson County
D. Spencer

9. The Faith Fourth of July celebration started in what year?
A. 1946
B. 1955
C. 1966
D. 1992

10. What organization recently sponsored the Camp Ready Kids in Kannapolis?
A. Salvation Army
B. Rowan County Emergency Services
C. American Red Cross
D. Kannapolis City Schools

 

Answers below:

 

1. B.
2. A.
3. D.
4. B.
5. C.
6. C.
7. D.
8. B.
9. A.
10. C.

Comments

Crime

Sheriff’s office: Man takes deputies on chase with stolen moped

Coronavirus

Afternoon, evening COVID-19 vaccination clinic planned Thursday

Crime

Concord man charged with woman’s murder in drive-by shooting

Ask Us

Ask Us: Have city, county elected officials received COVID-19 vaccine?

Local

City gives away nearly 100 trees during ‘We Dig Salisbury’ event

Local

Political Notebook: Bitzer expects most ‘Trump-like’ candidate to be favorite in state’s Senate race

Crime

Blotter: Concord man arrested in Rowan for indecent liberties with children

Coronavirus

Half of US adults have received at least one COVID-19 shot

Nation/World

Police: FedEx shooter legally bought guns used in shooting

News

Hester Ford, oldest living American, dies at 115 … or 116?

Local

Size of pipeline spill again underestimated in North Carolina

BREAKING NEWS

Kannapolis Police searching for suspect who fled scene of homicide

Education

RSS superintendent talks district’s future, strategic plan survey

News

Complaints and fines pile up against unpermitted landfill in southwest Rowan County

College

Catawba baseball: Crowd comes out to say goodbye to Newman Park

Lifestyle

History is a great teacher: Farming has helped shape Rowan County

Business

‘A safe place for them’: Timeless Wigs and Marvelous Things celebrates fifth anniversary

China Grove

County will hear request for more tree houses, hobbit-style homes in China Grove

Coronavirus

Livingstone College partners with Health Department to administer 500 Pfizer vaccinations

Education

‘Elite and it shows’: Staff at Partners in Learning at Novant celebrate news of national accreditation

Business

Biz Roundup: Food Lion earns Energy Star award for 20th consecutive year

Columns

Ester Marsh: What body type are you?

Nation/World

The queen says goodbye to Philip, continues her reign alone

Nation/World

Worldwide COVID-19 death toll tops a staggering 3 million