• 32°

Week in review: Test your nose for local news

1. A delegation from the city of Salisbury traveled to Denver, Colo., this week to make a presentation for what purpose?

A. Establishing a sister-city relationship with Denver

B. Competition for the National Civic League’s 2016 All-America City Award

C. The 2016 National Historic Preservation Conference

D. To promote municipal broadband services

2. Because of residents’ complaints about electric bills, Landis’ proposed budget would reduce expenses by cutting police officers and firefighters. How much of a reduction is being proposed for the 2016-17 budget?

A.  $800,000

B. $600,000

C. $400,000

D. $200,000

 

3. Dozens of antique cars converged on Salisbury this week as part of a tour promoted by the Antique Automobile Club of America. What was the oldest car taking part in the tour?

A. A 1928 Hupmobile

B. A 1935 Buick

C. A 1916 Stutz Bearcat

D.  A 1938 LaSalle

4. What was the highest sealed bid offered for the former Rowan-Salisbury School System administrative building in East Spencer?

A. $100,000

B. $10,000

C. $1,000

D. There were no bids

5. According to the final election results, what was the turnout of eligible voters in Rowan County for the June 7 primary?

A. 12.2 percent

B. 10.3 percent

C. 9.07 percent

D. 8.6 percent

6. Golfer Frank Adams III of Salisbury marked a milestone in his sports career this week. What made it so special for the 37-year-old?

A. He is playing in his first U.S. Open

B. He recorded a hole-in-one at Augusta National

C. He got a patent on a new putter he designed himself

D. He played a round with Jack Nicklaus

 7. Preparations are under way for the third annual Rowan Chamber Dragon Boat Festival, which will be held July 30 at High Rock Lake. Where did dragon boat racing begin?

A. In Mexico, in the early 18th century

B. In Hawaii, in the 17th century

D. In Malaysia, in the 19th century

D. In ancient China more than 2,300 years ago.

 

8. As David Freeze embarked on his latest long-distance cycling adventure, following famed Route 66, he noted that the city of Pasadena has another claim to fame, besides hosting the annual Tournament of Roses Parade. What familiar item was first introduced in Pasadena?

A. The flyswatter

B. Soap on a rope

C. Bell-bottom jeans

D. The cheeseburger

9. The North Carolina Quarter Midget Association, based in Salisbury, held an “Arrive & Drive” event Saturday to introduce youngsters to this small-scale version of auto racing. What NASCAR star was instrumental in establishing quarter-midget racing here?

A. Richard Petty

B. Terry Labonte

C. Jeff Gordon

D. Dale Earnhardt Jr.

10. As part of county fee increases, Rowan County will increase the rate for EMS ambulance transportion. The rate, currently $7.50 per mile, will increase to what rate as of July 1?

A. $8 per mile

B. $9 per mile

C. $10 per mile

D. $11 per mile

 

Answers below:

1. B

2. A

3. A

4. D

5. C

6. A

7. D

8. D

9. B

10. C

 

 

 

Comments

Business

‘Believe me, they’ll be fresh’: Patterson Farm welcomes strawberry crop

Local

City appoints more members to boards, commissions, with 9 seats left to be filled

News

Virtual play groups the new norm at Smart Start

Local

City meets in closed session to consult with attorney on two ongoing litigation cases

Education

Summit takes art out of the classroom, into the student’s home

Education

Education briefs: Gene Haas Foundation donates $12,500 to RCCC

Business

County’s restaurant grant program dishes out funding to eight local eateries

High School

High school football: Yow out as South head coach

Education

Shoutouts

Local

City moves forward on greenway extension, traffic signal upgrades

Business

State broadband survey could help fund local infrastructure

Education

Happy Roots adds to programming with Bic recycling program

Education

RCCC small business center partners 53 Ideas Pitch Competition

Nation/World

Sheriff: Deputy fatally shot Black man while serving warrant

Nation/World

Garland announces sweeping police probe after Floyd verdict

BREAKING NEWS

District attorney won’t bring charges against former Salisbury officer depicted in K-9 video

Coronavirus

Cooper plans to lift gathering, distancing limits by June 1

Crime

Convicted sex offender charged with having child pornography

Crime

Rowan County woman faces drug crimes for gas station incident

Crime

Blotter: Thousands of dollars in lumber taken from Newsome Road house

Local

Locals react to Chauvin verdict, reflect on work still to do

Business

With remote expansion, outsource provider FCR looks to become an ‘exceptional part’ of Rowan community

Local

City expects $1.5 million surplus in current budget, ability to raise some wages for police, public works

Education

Enochville Elementary to host farewell event May 1