• 37°

Week in review: Test your nose for local news

Adams

Alma Adams

Alma Adams

1. Rowan County officials have begun holding meetings seeking the public’s input on a parks master plan. During a meeting in Salisbury, which of the following was not offered as a suggestion for new park facilities?

A. A par-3 golf course

B. Enclosed picnic shelters

C. A horse show arena

D. An indoor miniature golf course

2. U.S. Rep. Alma Adams, D-N.C., was one of three members of Congress from North Carolina who issued a letter this week charging that North Carolina’s recently passed House Bill 2 could cost local entities millions of dollars in federal funding. In Rowan County, who stands to lose $15 million, according to the letter’s reasoning?

A. Rowan-Salisbury Schools

B. Rowan County Health Department

C. Municipalities in Rowan County

D. Rowan County Department of Social Services

3. What important building at the N.C. Transportation Museum, once Southern Railway’s Spencer Shops, is going to be further renovated giving visitors greater access to it?

A. The Roundhouse

B. The Back Shop

C. The Paint Shop

D. The Master Mechanic’s Office

4. For filming this past week of a new television series called “Shots Fired,” Salisbury became what fictional town?

A. Benton’s Crossing

B. Thompson’s Pass

C. Biglersville

D. Gate Station

5. A house at the corner of West Thomas and South Church streets in Salisbury has been called “the house that disappeared.” Why is it called that?

A. It was moved from the corner lot 25 years ago, but no one knows what happened to it

B. Trees, bushes and other vegetation have hidden the house from view

C. The city demolished the 1922 house without giving the Historic Preservation Commission required notice

D. Construction had started on the house in 2004, but it was never completed. The builders came in recently and dismantled it for the materials

6. The West Rowan High School Band is raising money for what?

A. A trip to the Rose Bowl Parade in Pasadena, Calif.

B. New bass drums with the Falcon insignia

C. A trip to the Macy’s Thanksgiving Day Parade in New York

D. New band uniforms

7. Neighbors have complained to Rowan County officials of excessive noise coming from what past events held on Barringer Road.

A. Rodeos

B. Tractor pulls

C. Demolition derbies

D. Dirt-track races for kids

8. Among these local runners, who had the best time (3:05:14) in the recently held Boston Marathon?

A. Dr. Victor Rosado

B. Josh Pinyan

C. Debbie Dickson

D. Stuart Perkins

9. Fading D Farm, located north of Salisbury, is offering something new at the Salisbury/Rowan Farmers Market. What is it?

A. Live chickens

B. Ostrich meat

C. Cheeses made from the milk of water buffalo

D. Guinea pig steaks

10. The Morgan Elementary PTA raised $40,000 to pay for what?

A. A new playground

B. The salaries of two teacher assistants

C. A used school bus for field trips

D. Paving of a new school parking lot

ANSWERS

1. C.
2. A.
3. B.
4. D.
5. B.
6. D.
7. A.
8. B.
9. C.
10. A.

Comments

Coronavirus

10% of Rowan residents receive first dose; eight COVID-19 deaths reported this week

News

North Carolina State Highway Patrol commander to retire

Education

UNC School of the Arts may go for online learning due to COVID-19 spread

Coronavirus

Greensboro site to administer 3,000 daily vaccine doses starting March 10

Nation/World

$1.9 billion relief bill closer to passage in House

Nation/World

Lady Gaga’s dogs recovered safely

Coronavirus

Advisers OK single-shot COVID-19 vaccine from J&J

Local

Post wins 18 N.C. Press Association Awards

Education

Cooper vetoes bill that would force K-12 schools to reopen

Local

Lanning named Spencer’s fire chief

Crime

Blotter: Feb. 26

Crime

Salisbury, Kannapolis men charged with soliciting sexual acts

News

Racial bias ‘deeply entrenched’ in report critical of Apex Police Department

Nation/World

US bombs facilities in Syria used by Iran-backed militia

Elections

City council again dismisses idea of adding new member, focus now on recommendation to delay elections

Business

‘Let’s make some money:’ Loosened restrictions praised by bar owners, baseball team

High School

Salisbury High bucks historical trend in dominant shutout of West Rowan

Enochville

Garage declared total loss after Enochville fire

Crime

Cooper, N.C. prison officials agree to release 3,500 inmates

Coronavirus

Two more COVID-19 deaths reported in Rowan, six for the week

Crime

Blotter: Man brandishes AR-15, runs over motorcycle at Rockwell-area gas station

Crime

Salisbury man charged with exploitation of minor

Crime

Road rage incident results in assault charges

Local

Dukeville lead testing results trickle in, more participation needed