• 68°

Week in review: Test your nose for local news

1. As they discussed school consolidation and the future reassignment of students this past week, the Rowan-Salisbury Board of Education did not mention the possibility of closing which of these elementary schools?

A. Morgan Elementary

B. Koontz Elementary

C. Mount Ulla Elementary

D. Faith Elementary

2. Consultants for the school board came up with a particular scenario that would ensure every school left in the system would operate as close to capacity as possible. For that to happen, how many students would have to be shifted or reassigned schools?

A. 500

B. 1,500

C. 3,000

D. 4,000

3. The eaglet born at Dan Nicholas Park to its American bald eagle parents, Liberty and Justice, will be transferred to the Carolina Raptor Center Monday. What name has the park staff given to the eaglet?

A. Patriot

B. Freedom

C. Independence

D. Majesty

4. The Class J 611 locomotive, also called the “Queen of Steam,” pulled excursion trains this weekend from the N.C. Transportation Museum in Spencer to what two destinations?

A. Danville, Va., and Atlanta, Ga.

B. Richmond, Va., and Knoxville, Tenn.

C. Lynchburg, Va., and Asheville

Charlottesville, Va., and Columbia, S.C.

5. In each grade at Knox Middle School, students are taking field trips to a particular kind of place, so that by the time they leave for high school, they will have made three visits to what?

A. Local corporations

B. Operas

C. Symphony concerts

D. College campuses

6. Myra Tannehill is founder and director of a new Montessori school off Bringle Ferry Road. What’s the new school’s name?

A. Yadkin Path

B. Montessori Manor

C. Creative Journey

D. Learning Curve

7. The Rowan County Board of Commissioners has approved an $8.5 million solar farm on land next to Interstate 85 between Peeler and Webb roads. The project’s approval was held up briefly over the commissioners’ concern over what?

A. Its being too close to the interstate

B. Possible glare from the solar panels affecting planes flying into Rowan County Airport from the south

C. Its being located in a floodplain

D. Whether tax incentives were appropriate for the project

8. The N.C. Department of Labor’s Occupational Safety and Health Division recently cited the town of Granite Quarry for 10 safety violations amounting to $6,500 in fines. Which of the following was not one of the safety concerns cited?

A. The lack of a safety data sheet for Mr. Clean, a multi-purpose cleaner

B. No face protection for town employees using chainsaws

C. The lack of seat belts in the town’s brush truck

D. Not having a hazard communication program on the use of a herbicide

9. Rowan County District Attorney Brandi Cook’s office recently received a grant from the N.C. Governor’s Crime Commission. What will the grant be used for?

A. Raising the daily pay for people serving on a jury

B. Establishing a drug education program in middle schools

C. Hiring two additional assistant district attorneys

D. Funding three victim service coordinators

10. Rowan County has several surplus properties — three, in fact, with a combined valuation of $2.1 million — that it hasn’t been able to sell. What have Rowan County commissioners decided to do with those sites?

A. Give them away

B. Auction them off

C. Donate them to non-profit organizations

D. Have regular open houses at the properties until interested buyers come forward

ANSWERS

1. B.
2. D.
3. B.
4. C.
5. D.
6. A.
7. B.
8. C.
9. D.
10. B.

Comments

Crime

Salisbury man pleads guilty to importing opioids into Georgia through the dark web

Crime

Blotter: Sept. 28

Gold Hill

Planning Board votes against 574-acre Gold Hill solar farm after lengthy, lively meeting

Education

RSS Board of Education appoints Marsh to fill vacant seat

Gold Hill

Planning Board considers controversial Gold Hill solar project

High School

High school baseball: South’s Kepley commits to Liberty

Local

Insurance commissioner presents checks to Rowan County volunteer fire departments

Local

October issue of Salisbury the Magazine is now available

News

Novant Health fires more than 175 for not getting vaccinated

News

Cooper vetoes GOP bill that sought to weaken AG’s powers

Nation/World

GOP blocks bill to keep government going; new try ahead

Nation/World

California to mail every voter a ballot in future elections

Nation/World

Hospitals fear staffing shortages as vaccine deadlines loom

Education

Rowan-Salisbury Schools extends mask mandate through Oct. 25

Coronavirus

State data show majority of Rowan County residents vaccinated against COVID-19

Crime

Salisbury Police confirm seized rifle was used in 7-year-old A’yanna Allen’s murder

Ask Us

Ask Us: How will city of Salisbury spend American Rescue Plan funds?

Nation/World

Pelosi vows to pass $1T bill, move ahead on larger measure

Nation/World

Investigators probe deadly Amtrak derailment in Montana

Crime

Blotter: Salisbury man charged with statutory rape, indecent liberties, child abuse

Local

Day Out With Thomas returns to Transportation Museum

Local

Crowd converges on Salisbury for state pickleball tournament

News

After another court ruling against it, what’s next for voter ID in NC?

Local

Rowan County Fair back in full force with rides, livestock, vendors