• 50°

Week in review: Test your nose for local news

1. A Rowan County animal control officer was put on administrative leave with pay, pending a state investigation into how a cat was hurt at the animal shelter. What kind of injury did the cat suffer?

A. Broken leg

B. Broken tooth

C. Broken back

D. Broken jaw

2. The Jerky Station in downtown Salisbury closed and is moving to another N.C. city. Where?

A. Hickory

B. Black Mountain

C. Asheville

D. Boone

3. Every year, in a tradition dating back to the 1970s, the N.C. Symphony plays a concert for Rowan-Salisbury students in what grade?

A. Third

B. Fifth

C. Seventh

D. 11th

4. When it was all said and done, in round figures, how much did the Wallace Educational Forum — Rowan-Salisbury Schools’ new administrative office — cost?

A. $5 million

B. $7 million

C. $9 million

D. $12 million

5. Ralph Wagoner, who with his two brothers was identified for decades with the Wagoner Construction Co., celebrated his 100th birthday Friday. What were the first names of these three Wagoner boys?

A. Ralph, Leon and Richard

B. Ralph, Ken and Walt

C. Ralph, Bill and Brown

D. Ralph, Greer and Temple

6. Former West Rowan High and University of Virginia football player K.P. Parks is getting a shot at professional football. What league drafted the running back in February?

A. Major League Football

B. Canadian Football League

C. European Professional League

D. National Football League

7. The Salisbury Symphony’s piano project, which places student-painted, working pianos in downtown Salisbury, will return for a second straight year in May. The name given to this public-interactive program is what?

A. “Come Tickle Our Ivories”

B. “Black and White Harmony”

C. “The Keys to Life”

D. “Street Music”

8. Which two 2016 presidential candidates made visits to either Cabarrus or Rowan counties this past week?

A. Donald Trump and Ted Cruz

B. Hillary Clinton and Donald Trump

C. Marco Rubio and Ted Cruz

D. Bernie Sanders and John Kasich

9. A Salisbury Planning Board committee is looking at a couple’s proposal to convert the former Sacred Heart Catholic Church at 128 N. Fulton St. into what?

A. A microbrewery

B. A bed and breakfast

C. A wedding venue

D. A charter school

10. A Rowan County couple, David Fitzgerald and Theresa Tiano, have erected a 5-foot-tall by 12-foot-wide sign along U.S. 601 in support of what or whom?

A. Gov. Pat. McCrory

B. County Commissioner Greg Edds

C. A $2 billion statewide bond issue

D. Donald Trump

ANSWERS

1. D.
2. D.
3. B.
4. C.
5. B.
6. A.
7. A.
8. A.
9. C.
10. D.

Comments

Local

City officials differ on how, what information should be released regarding viral K-9 officer video

High School

High school basketball: Carson girls are 3A champions

Lifestyle

High school, college sweethearts marry nearly 50 years later

Local

With jury trials set to resume, impact of COVID-19 on process looms

Legion baseball

Book explores life of Pfeiffer baseball coach Joe Ferebee

Education

Rowan-Salisbury Board of Education to receive update on competency-based education

Business

Biz Roundup: Kannapolis expects to see economic, housing growth continue in 2021

Business

A fixture of downtown Salisbury’s shopping scene, Caniche celebrates 15th anniversary this month

Local

Slate of new officers during local GOP convention; Rev. Jenkins becomes new chair

Landis

Landis officials narrow search for new manager to five candidates; expect decision within a month

Lifestyle

Together at last: High school, college sweethearts marry nearly 50 years later

Education

Rowan-Salisbury Schools sorts out transportation logistics in preparation for full-time return to classes

High School

Photo gallery: Carson goes undefeated, wins 3A state championship

Nation/World

Europe staggers as infectious variants power virus surge

Nation/World

Biden, Democrats prevail as Senate OKs $1.9 trillion virus relief bill

Nation/World

Senate Democrats strike deal on jobless aid, move relief bill closer to approval

News

Duke Life Flight pilot may have shut down wrong engine in fatal crash

News

Two NC counties get to participate in satellite internet pilot for students

Local

PETA protesters gather in front of police department

Coronavirus

UPDATED: Eight new COVID-19 deaths, 203 positives reported in county this week

Crime

Sheriff’s office: Two charged after suitcase of marijuana found in Jeep

Crime

Thomasville officer hospitalized after chase that started in Rowan County

Local

Board of elections discusses upgrading voting machines, making precinct changes

News

Lawmakers finalize how state will spend COVID-19 funds