• 86°

Week in review: Test your nose for local news

1. What city of Salisbury facility will be renamed for the late educator Fred M. Evans?
A. Salisbury Civic Center
B. Salisbury Customer Service Center
C. Lincoln Pool
D. City Park

2. As part of a commitment to sustainability and animal welfare, Food Lion’s parent company, Delhaize America, has said it will try to reach a 100 percent goal in what by 2025?
A. Cage-free shell eggs
B. Organic vegetables
C. Hormone-free beef
D. Antibiotic-free pork

3. Rowan-Salisbury Schools joined schools across America this past week in celebrating the birthday of what famous children’s author?
A. Beatrix Potter
B. J.K. Rowling
C. Dr. Seuss
D. Judy Blume

4. Hunter Safrit of Rowan County will be Catawba College’s first graduate this spring in what?
A. Nursing
B. Dentistry
C. Accounting
D. Conducting

5. Kannapolis native Corey Seager has been named the starting shortstop in 2016 for which major league baseball team?
A. Seattle Mariners
B. Arizona Diamondbacks
C. Chicago Cubs
D. Los Angeles Dodgers

6. What city of Salisbury department has a dozen vacancies at present and is losing people to other cities because of low pay and benefits?
A. Fire Department
B. Police Department
C. Sanitation Department
D. Fibrant

7. According to a report from the N.C. Department of Public Instruction, what type of incidents doubled in Rowan-Salisbury Schools during the 2014-2015 school year?
A. Assaults
B. Vandalisms
C. Sexual encounters on campus
D. Confiscation of weapons on campus

8. A fast-food restaurant in Salisbury was destroyed by fire last Monday. It was a restaurant in what chain?
A. Wendy’s
B. Burger King
C. Bojangles
D. McDonald’s

9. On March 1, new statewide sales taxes took effect in North Carolina and services such as car repairs, appliance and floor installations and jewelry and shoe repair are now subject to sales tax. How much is the combined state and local sales tax rate in Rowan County?
A. 5 percent
B. 6.5 percent
C. 7 percent
D. 8 percent

10. Former Catawba College professor Dr. J. Daniel Brown recently passed away. He also was known for founding what Salisbury organization still in operation today?
A. Waterworks
B. Center for Faith & the Arts
C. Community Care Clinic
D. Communities in Schools

 

Answers below:

1. C.
2. A.
3. C.
4. D.
5. D.
6. B.
7. A.
8. B.
9. C.
10. B.

Comments

Local

Rowan County Chamber of Commerce’s Dragon Boat race returns after year hiatus

Local

Marker commemorating Jim Crow-era lynchings in Rowan County, racial injustice required years of work

Local

Identified Marine was a Salisbury native, served in WWII

Coronavirus

Rowan County sees COVID-19 cases coming more quickly, remains in middle tier for community spread

Cleveland

Cleveland plans to build walking trail, community barn quilt mural

High School

High school athletics: Male Athlete of the Year Walker in league of once-in-a-generation players

Business

Young entrepreneur learns lesson of responsibility by raising quail, selling eggs

Lifestyle

Historic McCanless House sold, buyers plan on converting home into events venue

Lifestyle

Library’s Summer Reading Week 10 has virtual storytime, last chance to log hours

Coronavirus

Positive COVID test knocks DeChambeau out of Olympics

College

College football: North grad Delaney ready for next challenges at Johnson C. Smith

College

Fishing: Carson grad Bauer signs with CVCC

Business

Biz Roundup: City of Salisbury brings back in-person community resource fair

Nation/World

States scale back virus reporting just as cases surge

Nation/World

Wildfires blasting through West draw states to lend support

Nation/World

French protesters reject virus passes, vaccine mandate

News

State briefs roundup

Crime

Salisbury man arrested for robbery in Cleveland

Crime

Blotter: South Carolina man arrested after attempting to purchase dog with stolen credit card

Local

Carolyn Hurley remembered as giving person

News

Stay-at-home orders cut into commercial fishermen’s catch last year

News

Two bodies found after helicopter goes down off NC coast

Nation/World

Unlikely partners: Pelosi, Cheney team up for Jan. 6 probe

Crime

Uber driver charged with sexually assaulting customer near Knightdale