• 41°

Week in review: Test your nose for local news

1. AT&T has launched a new high-speed Internet service with one gigabit per second speeds in select areas of Salisbury. According to the company, how quickly can its GigaPower service download a high definition movie?

A. Less than 15 seconds

B. Less than 36 seconds

C. Less than 44 seconds

D. Less than 60 seconds

 

2. Food Lion and its customers honored the nation’s veterans with a special gift on Veterans Day. What was it?

A. Donated $2 million to the Wounded Warrior Project

B. Offered a 10 percent discount on Veterans Day to active, retired and honorably discharged military personnel

C. Donated 200,000 meals to military families through its FoodLion Feeds program

D. All of the above

 

3. Kannapolis residents got some welcome news this week from the city’s finance manager. What can city residents look forward to in the coming years?

A. No hike in water and sewer fees

B. Expanded parking downtown

C. No changes in the tax rate for 10 years

D. A $2 cap on all library fees for overdue books or movies

 

4. The Blanche and Julian Robertson Family Foundation is promoting an initiative to revitalize Salisbury’s West End community using the Purpose Built Communities model. What is the primary emphasis of the Purpose Built model?

A. Encourage “green” construction technologies to reduce energy consumption and increase the use of alternative energy sources

B. Serve as an incubator for small businesses that will be based in West End

C. Help homeowners qualify for no-interest renovation loans

D.  Reduce poverty through a combination of high quality mixed-income housing, education initiatives and wellness programs

 

5. The N.C. Court of Appeals will travel  to Rowan County this week for what purpose?

A.  It will hold a special session Wednesday at the Rowan County Courthouse to hear two cases

B. It will receive a proclamation of appreciation from the Board of Commissioners

C. It will swear in new members of the Salisbury City Council

D. It will pose for a group photo in front of the Salisbury Mural

 

6. Lee Street Theater’s “Voices from the Margin” project (Nov. 19-21) aims to “hold up a mirror to the community” regarding what important topic?

A. Crime

B. Drug addiction

C. Education

D. Domestic abuse

 

7. The annual Antiques Show and Sale, held last week at the Civic Center, serves as a fundraiser for what local institution?

A. Rowan Helping Ministries

B. Rowan Museum

C. Rowan Public Library

D. Salisbury Historic Foundation

 

8. The Rowan County Board of Elections dismissed accusations of election law violations against East Spencer Mayor Barbara Mallett. What was Mallett accused of doing?

A. Pulling up a rival candidate’s campaign signs

B. Bringing doughnuts to poll workers

C. Escorting voters into the polling site and having campaign materials brought inside the polling site

D. Taking improper campaign contributions

 

9. Granite Quarry residents and businesses received approval from the U.S. Postal Service to do what?

A. Refuse to accept any junk mail

B. Use Granite Quarry instead of Salisbury as part of their mailing address

C. Sign up for Sunday deliveries

D. Give Christmas gifts to local mail carriers

10. Panthers quarterback Cam Newton ruffled a Green Bay Packers fan at last week’s game in Charlotte when he took what item away from the fan?

A. A megaphone

B. A hunk of fake cheese

C. A “Sack Cam” sign

D. A large banner supporting the Packers

 

Answers:

1. B

2.  D

3. C

4. D

5. A

6. C

7. B

8. C

9. B

10. D

Comments

Local

City officials differ on how, what information should be released regarding viral K-9 officer video

High School

High school basketball: Carson girls are 3A champions

Lifestyle

High school, college sweethearts marry nearly 50 years later

Local

With jury trials set to resume, impact of COVID-19 on process looms

Legion baseball

Book explores life of Pfeiffer baseball coach Joe Ferebee

Education

Rowan-Salisbury Board of Education to receive update on competency-based education

Business

Biz Roundup: Kannapolis expects to see economic, housing growth continue in 2021

Business

A fixture of downtown Salisbury’s shopping scene, Caniche celebrates 15th anniversary this month

Local

Slate of new officers during local GOP convention; Rev. Jenkins becomes new chair

Landis

Landis officials narrow search for new manager to five candidates; expect decision within a month

Lifestyle

Together at last: High school, college sweethearts marry nearly 50 years later

Education

Rowan-Salisbury Schools sorts out transportation logistics in preparation for full-time return to classes

High School

Photo gallery: Carson goes undefeated, wins 3A state championship

Nation/World

Europe staggers as infectious variants power virus surge

Nation/World

Biden, Democrats prevail as Senate OKs $1.9 trillion virus relief bill

Nation/World

Senate Democrats strike deal on jobless aid, move relief bill closer to approval

News

Duke Life Flight pilot may have shut down wrong engine in fatal crash

News

Two NC counties get to participate in satellite internet pilot for students

Local

PETA protesters gather in front of police department

Coronavirus

UPDATED: Eight new COVID-19 deaths, 203 positives reported in county this week

Crime

Sheriff’s office: Two charged after suitcase of marijuana found in Jeep

Crime

Thomasville officer hospitalized after chase that started in Rowan County

Local

Board of elections discusses upgrading voting machines, making precinct changes

News

Lawmakers finalize how state will spend COVID-19 funds