• 66°

Week in review: Test your nose for local news

1. Blue, an 8-year-old gelding belonging to Ann and Dave Moulton of Rowan County, has bloodlines that make him fairly close kin to Secretariat and what other well-known thoroughbred?
A. Sunday Silence
B. Easy Goer
C. American Pharoah
D. Cigar

2. In two years, Crosby Scholars, a non-profit organization that helps prepare students for college, has enrolled how many Rowan-Salisbury students?
A. 566
B. 1,068
C. 2,348
D. 3,686

3. The top vote-getter in the Salisbury City Council race traditionally is chosen by the newly elected council as mayor. Who was the top vote-getter in the council race?
A. Karen Alexander
B. Kenneth Hardin
C. Maggie Blackwell
D. David Post

4. Who did Spencer voters choose as their new mayor?
A. Jody Everhart
B. Jim Gobbel
C. Sylvia Chillcott
D. Scott Benfield

5. Which of the following candidates did not win in the Landis municipal race?
A. Tony Hilton
B. Mike Mahaley
C. Tommy Garver
D. Seth Moore

6. Former U.S. Rep. Howard Coble, who represented the 6th District in Congress for three decades, died this past week. Which of these statements is not true of Coble?
A. He was a veteran of the U.S. Coast Guard
B. He once was secretary of the N.C. Department of Revenue
C. He served briefly as a U.S. senator when he was appointed to serve an unexpired term
D. He never married

7. What was the overall voter turnout for municipal elections in Rowan County?
A. 9.73 percent
B. 10.17 percent
C. 13.45 percent
D. 14.23 percent

8. In college football, the Seventh Annual Commemorative Classic was held Saturday. What two schools were involved?
A. Catawba College and Tusculum
B. UNC-Charlotte and Florida International
C. Johnson C. Smith and Livingstone
D. N.C. State and Boston College

9. Dr. Joe Oliver, a primary care physician in Rockwell, is trying something new with his patients. What is it?
A. He has converted his waiting room into a coffee shop
B. He no longer takes appointments. Patients are seen on a first-come first-served basis
C. He has opened a drive-through window for quick consultations at no charge
D. He no longer accepts insurance. Rather, he invites his patients to enroll in a direct primary care plan.

10. About five years ago, Dr. Chip Comadoll, an orthopedic surgeon in Salisbury, took up this hobby, the results of which can ben seen at his office.
A. Calligraphy
B. Painting
C. Quilting
D. Furniture-making

 

Answers below:

 

1. C.

2. D.

3. A.

4. B.

5. A.

6. C.

7. D.

8. C.

9. D.

10. B.

Comments

Local

City, Bell Tower Green Inc. sign agreement formally handing over maintenance responsibilities

High School

East holds off South for homecoming victory

Business

NC unemployment on 12-month streak of lower rates

High School

High school football: West comes up just short against Concord

Coronavirus

FDA says Pfizer COVID vaccine looks effective for young kids

Nation/World

Warrant: Baldwin didn’t know weapon contained live round

Crime

Blotter: Man charged with breaking into used car dealership, stealing Ford Mustang

Crime

Kannapolis man charged with accidentally killing foster brother

Business

Renting out Wrenn House is next on menu for Bell Tower Green Park

Local

City to purchase, replace floating aerator devices for wastewater treatment

Business

NC Community College president details importance of connection between businesses, educational institutions

Entertainment

Sheriff: Alec Baldwin fired prop gun on movie set that killed woman

Coronavirus

CDC panel recommends expanded COVID-19 vaccine booster rollout

News

Truck driver killed after collision with school bus in Newton

Crime

Iredell County man charged with murder after three bodies found in burned Statesville house

Crime

Massive search for Laundrie ends as FBI identifies remains in Florida

Cleveland

Nation’s largest barn quilt mural to be unveiled in Cleveland on Saturday

College

Charlotte among six schools joining American Athletic Conference

Crime

Few details available after Kannapolis shooting claims life

Business

East Spencer apparel store will host free luncheon for Breast Cancer Awareness Month

College

Catawba College receives record $200 million contribution to endowment

Crime

Blotter: Bullet holes found at Salisbury home

Crime

Rowan Sheriff’s Office releases details of NASCAR driver’s assault at coworker’s home

Elections

Council candidates discuss city’s handling of ‘Fame’ relocation, protesting, pandemic