• 41°

Week in review: Test your nose for local news

1. Rowan County is represented by Reps. Carl Ford and Harry Warren in the state House and Sens. Tom McInnis and Andrew Brock in the state Senate. Who among these legislators plans to be running for re-election in 2016?

A. Brock and Ford

B. Brock and Warren

C. McInnis, Warren and Ford

D. All four

2. At this year’s Chili Cook-off fundraiser for Waterworks Visual Arts Center, second-place finishers Ralph Wear and Donnie Clement relied on a meat usually not incorporated into chili. What was it?

A. Possum

B. Elk

C. Antelope

D. Water buffalo

3. Mambo Grill & Tapas, which has been located at 1024 S. Fulton St. for the past five years, plans to relocate into the downtown by early January 2016. Mambo Grill will be in the former location of what business?

A. Bernhardt Hardware

B. Ethos

C. Benchwarmers

D. Cooper’s

4. Sterling Weaver of Rowan County has been mounting a drive to send one particular item overseas. What is it?

A. Bibles to missionaries

B. Cheerwine to U.S. troops

C. Apple Uglies to Syrian refugees

D. Dental floss to Sudan

5. Rowan County musician Darrell Connor earned top honors in adult male vocals at the N.C. State Fair Folk Festival. Connor retired in 2001 after a 30-year career as what?

A. A teacher at West Rowan High

B. A Salisbury Police officer

C. A federal prosecutor

D. An agent with the State Bureau of Investigation

6. This past week, the Kannapolis City Board of Education terminated its contract with Superintendent Dr. Pamela Cain. Cain had been superintendent for Kannapolis Schools since when?

A. 1995

B. 2004

C. 2010

D. 2013

7. Among all of the incumbent U.S. House members from North Carolina, whose war chest has the most cash on hand ($2.31 million) going into the 2016 campaign?

A. U.S. Rep. Alma Adams, a Democrat representing the 12th District

B. U.S. Rep. Patrick McHenry, a Republican representing the 10th District

C. U.S. Rep. Virginia Foxx, a Republican representing the 5th District

D. U.S. Rep. Richard Hudson, a Republican representing the 8th District

8. A community celebration was held Saturday at the North Carolina Research Campus in Kannapolis. What did the day celebrate?

A. The history and heritage behind Cannon Mills Plant No. 1, the site on which the research campus is now located

B. The nearly 12,000 people who are enrolled in the MURDOCK Study

C. The city of Kannapolis’ recent purchase of most of the buildings in the downtown

D. A new City Hall on the campus

9. In a sudden-death playoff, Salisbury High golfer Grace Yatawara won the state 1A/2A golf championship. How many times did the Salisbury high senior win this state individual championship?

A. Once

B. Twice

C. Three times

D. Four times

10. Rowan Helping Ministries unveiled its annual Christmas Honor Card during a reception at Rail Walk Studios and Gallery Thursday. Who is the artist of this year’s Christmas Honor Card?

A. Carole Simmons

B. Clyde

C. Mark Brincefield

D. Karen Frazer

 

Answers below:

 

1. D.

2. B.

3. D.

4. A.

5. B.

6. C.

7. C.

8. B.

9. B.

10. A.

Comments

Local

Scout’s Honor: With dedication of flag retirement box, Salem Fleming earns Eagle Scout rank

College

North Carolina king, queen of NCAA lacrosse tourneys

High School

High school football: State’s top honor goes to Jalon Walker

Education

Kannapolis seniors walk elementary schools

Local

Local real estate company employees come out in force to build Habitat house

Local

Quotes of the week

Coronavirus

Auditors find oversight lacking for $3 billion of state’s pandemic aid

Nation/World

When will gas situation return to normal?

Local

Rowan native Shuping posthumously receives Concord Police Department’s Medal of Valor, Purple Heart

News

GOP measure on penalties for rioting draws fire

News

Black high school softball player told to cut hair

Coronavirus

State shows 303 COVID-19 deaths in Rowan

Coronavirus

CDC: Fully vaccinated people can largely ditch masks indoors

Crime

One arrested, another hospitalized in Castor Road stabbing

China Grove

China Grove Roller Mill open for tours Saturday

News

Facing personnel deficiencies, local fire departments request tax rate increases

Local

‘Panic buying’ creates gas supply shortages locally, statewide after pipeline cyberattack

Business

Twice as nice: Planet Smoothie opens alongside Cold Stone Creamery in co-branded store

Local

Spencer board gets update on South Iredell rat problem

Education

West Rowan teacher awarded $15,000 outdoor learning grant

Cleveland

Town of Cleveland plans celebration May 22

High School

High school girls tennis: Busy Hornets win again easily

High School

High school softball: Nixon, Walton top all-county team

Education

All Hood Alumni and Friends Symposium scheduled June 18