• 88°

Week in review: Test your nose for local news

1. The Mean Mug coffee shop on South Fulton Street offers customers the opportunity to “pay it forward” by buying a pending cup of coffee for any customer who might not be able to afford a cup in the future. Where did this pay-it-forward concept of buying someone a cup of coffee originate?
A. In a movie of the same name starring Helen Hunt
B. At Thelma’s Tuesday morning gathering for veterans
C. With the Salvation Army in Charlotte
D. In Naples during World War II

2. Subscribers to the Salisbury Post did not receive the print edition of the newspaper Thursday. What happened?
A. A part of the printing press broke and could not be immediately replaced
B. The wrong-sized newsprint was shipped to the Post by mistake, and the press could not be reconfigured in time for the odd size
C. Thursday was National Newspaper Day, a holiday for all newspaper employees and the one day of the year the Post does not publish
D. The newspaper ran out of ink

3. Preservation North Carolina and Historic Salisbury Foundation were the first preservation organizations in the state to start something 40 years ago. What did each of those organizations establish?
A. A dedicated house museum
B. A revolving fund to protect endangered properties
C. A Main Street program
D. Annual historic preservation awards

4. Preservation North Carolina held its annual conference in Salisbury last week. Myrick Howard, president of PNC, said of this Salisburian “once a visionary, always a visionary.” To whom was he referring?
A. Susan Kluttz
B. Ed Clement
C. Jim Dunn
D. Ed Norvell

5. In what year did the city take over ownership of the Dixonville Cemetery, the oldest African-American cemetery in Salisbury?
A. 2004
B. 1967
C. 1913
D. 1870

6. On a downtown rooftop, Salisbury resident Ted Goins is looking after what?
A. A fall garden
B. Homing pigeons
C. Bees
D. A pair of baby owls

7. What is or who is Robin Sage?
A. The name given to training exercises for candidates of Army Special Forces
B. A new spice store in Rockwell
C. The name of the new women’s lacrosse team at Catawba College
D. A name given to the new electric car charging station in downtown Salisbury

8. At a public input meeting related to devising a new community plan for Granite Quarry, residents generally agreed their least favorite thing about the town was what?
A. The freight trains going through
B. The walking trails at Granite Lake Park
C. Not having a grocery store
D. The tennis courts at Civic Park

9. Volunteer Robbie Cochran has built something new for the 1766 Old Stone House in Granite Quarry. What is it?
A. An outside bake oven
B. Several trellises for growing grapes, which will be used in the production of a special-label Old Stone House Wine
C. A snake-rail fence
D. A replica of an 18th century still for making whiskey

10. Rowan Museum’s new exhibit, “Tour of Duty,” relies on what kind of technology to tell stories of some local Vietnam War veterans?
A. Virtual reality
B. Augmented reality
C. Reality projection
D. Digital reality

 

Answers below:

1. D

2. A

3. B

4. B

5. D

6. C

7. A

8. C

9. C

10. B

Comments

Ask Us

Ask Us: When will front entrance to courthouse reopen?

Coronavirus

As COVID-19 cases wane, vaccine-lagging areas still at risk

Crime

Blotter: Man faces litany of charges for fleeing sheriff’s deputies

Granite Quarry

‘Race to the Dan’ brings Revolutionary War back to Rowan

Local

‘Unity in the Community’ event brings together Salisbury Police, NAACP

BREAKING NEWS

One killed, two others shot on South Jackson Street in Salisbury

Crime

State examining Davidson County emergency alert received in Rowan, other counties

Local

Cleveland Rodeo packs house for 10th year

News

Salisbury’s Jacques Belliveau talks mental health, filming during premiere of ‘Reggie: A Millennial Depression Comedy’

News

Sen. Ford backs new set of election-related bills

Business

Downtown Salisbury bullish on potential for more residential space

Business

Biz Roundup: Wine about Winter set for June 18

Business

Local artists draw in adventurous travelers with eclectic Airbnb rental downtown

Education

Commissioners discussing reviving joint capital project committee with school board

Business

Beech-Nut Stage One cereal recalled

Lifestyle

‘All Critters Big and Small’ program coming to library

Kannapolis

Area Sports Briefs: Former A.L. Brown standout Cambrea Sturgis wins two sprint events

Education

RSS administration to recommend return to five-day school week

College

Baseball notebook: Wingate wins national championship; high schools set sights on playoffs

Local

Gene Seaford gets fifth career ace at age 90

Education

Livingstone seeking nominees for inaugural ‘Forty Under 40’ Society

Business

‘Stopping that cycle’: Edman named director of Prevent Child Abuse Rowan

Nation/World

Biden urges G-7 leaders to call out and compete with China

Nation/World

Rash of mass shootings stirs US fears heading into summer