• 28°

Week in review: Test your nose for local news

1. A trio of military veterans will be opening a new brewery in September as part of a downtown revitalization in Kannapolis. What are Kyle Lingafelt, Stefan Perrine and Richard Bradley calling their enterprise?
A. Beachhead Brewing Co.
B. Storm Trooper Works
C. Reconnaissance Brewery Inc.
D. Armory Beer Co.

2. Rowan-Salisbury Schools will be taking sealed bids until 2 p.m. May 16 in efforts to sell 14 of these. What are they trying to sell?
A. Sections of bleachers that have been replaced in several high school and middle school gymnasiums
B. Mobile units that have been used as classrooms, office space and storage
C. School buses
D. Used flagpoles

3. The Father & Son Produce stand on Sherrill Fords Road has a new attraction. What is it?
A. An overhead train meant to attract customers to the store’s “Ice Cream Depot”
B. Pony rides on Saturdays and Sundays
C. A Ferris Wheel
D. A petting zoo

4. At 81, Marvin Jones made a bit of history at the J.F. Hurley Family YMCA by doing what?
A. Being the oldest to bench press 200 pounds
B. Being the oldest to run a mile in under 6 minutes
C. Being the oldest to compete in the Y’s annual triathlon
D. Being the oldest to win the Easter foul-shooting contest

5. “One way of the other, the town is going to have to take this on the chin and decide do they really want my help?” What town manager said these words during this past week?
A. Landis Interim Town Manger Kenny Isenhour
B. Salisbury City Manager Lane Bailey
C. Spencer Town Manager Terrence Arrington
D. China Grove Town Manager Ken Deal

6. The names of five new inductees into the N.C. Music Hall of Fame in Kannapolis were released this past Thursday. Who among this new group to be inducted into the hall produced R.E.M.’s early albums from 1981-84?
A. Big Daddy Kane
B. Mitch Easter
C. Elizabeth Cotten
D. Merle Watson

7. Two Rowan County schools which previously provided free breakfast and lunches to all students enrolled without the need for an application will no longer be eligible for the U.S. Department of Agriculture’s Community Eligibility Provision. Which two schools are affected?
A. Koontz and Hurley elementary schools
B. Knox Middle and Overton Elementary
C. Isenberg and Hanford Dole elementary schools
D. Knollwood and China Grove elementary schools

8. An airplane stolen from Mid-Carolina Regional Airport in Salisbury crash landed in another state, killing the pilot and his passenger. In what state did the plane, which contained a large sum of money and cocaine, crash?
A. Tennessee
B. West Virginia
C. Delaware
D. Kentucky

9. Doris Schroen and five of her friends made or secured quilts that were presented over the weekend as gifts for the new women’s ministry for whom?
A. Prevent Child Abuse Rowan
B. Meal on Wheels of Rowan
C. Bethel Colony of Mercy
D. Rowan Veterans Service Council

10. Rowan County Sheriff’s Deputy John Howard has publicly aired his beef with the county over what kind of personnel benefits?
A. Retirement
B. Health insurance
C. Vacation
D. Sick leave

Answers to news quiz

1. D.
2. B.
3. A.
4. C.
5. C.
6. B.
7. D.
8. D.
9. C.
10. A.

Comments

Local

Political Notebook: Interim health director to talk COVID-19 at county Democrats breakfast

Local

‘Their names liveth forevermore:’ Officials dedicate Fire Station No. 6 to fallen firefighters Monroe, Isler

Crime

Blotter: Salisbury man charged for breaking into Salisbury high, getting juvenile to help

Nation/World

With virus aid in sight, Democrats debate filibuster changes

Local

City officials differ on how, what information should be released regarding viral K-9 officer video

High School

High school basketball: Carson girls are 3A champions

Lifestyle

High school, college sweethearts marry nearly 50 years later

Local

With jury trials set to resume, impact of COVID-19 on process looms

Legion baseball

Book explores life of Pfeiffer baseball coach Joe Ferebee

Education

Rowan-Salisbury Board of Education to receive update on competency-based education

Business

Biz Roundup: Kannapolis expects to see economic, housing growth continue in 2021

Business

A fixture of downtown Salisbury’s shopping scene, Caniche celebrates 15th anniversary this month

Local

Slate of new officers during local GOP convention; Rev. Jenkins becomes new chair

Landis

Landis officials narrow search for new manager to five candidates; expect decision within a month

Lifestyle

Together at last: High school, college sweethearts marry nearly 50 years later

Education

Rowan-Salisbury Schools sorts out transportation logistics in preparation for full-time return to classes

High School

Photo gallery: Carson goes undefeated, wins 3A state championship

Nation/World

Europe staggers as infectious variants power virus surge

Nation/World

Biden, Democrats prevail as Senate OKs $1.9 trillion virus relief bill

Nation/World

Senate Democrats strike deal on jobless aid, move relief bill closer to approval

News

Duke Life Flight pilot may have shut down wrong engine in fatal crash

News

Two NC counties get to participate in satellite internet pilot for students

Local

PETA protesters gather in front of police department

Coronavirus

UPDATED: Eight new COVID-19 deaths, 203 positives reported in county this week