• 50°

Week in review: Test your nose for local news

1. Rowan-Salisbury Schools held a retreat Thursday and Friday to explore mostly what success will look like for students in a renewal school system. About 120 local educators took part. After the first day’s discussion, who said, “The feedback has been deep and thoughtful.”?
A. School board Chairman Josh Wagner
B. Superintendent Lynn Moody
C. Board member Travis Allen
D. Board member Susan Cox

2. Rowan County Republicans held a rally at their Salisbury headquarters Thursday to amp up support for U.S. Reps. Richard Hudson and Ted Budd in their bids for re-election. What two big-name Republican House members came to show their support?
A. House Speaker Paul Ryan and House Majority Leader Kevin McCarthy
B. Reps. Cathy McMorris Rodgers of Washington and Patrick Henry of North Carolina
C. Reps. Sam Johnson of Texas and Mark Sanford of South Carolina
D. Reps. Liz Cheney of Wyoming and Steve Scalise of Louisiana

3. Novant Health Rowan Medical Center has made a concerted effort in recent years to reduce something, and it has led to a 70 percent decrease in what?
A. Emergency room visits for nonemergency situations
B. Patient transfers to medical centers in Winston-Salem or Charlotte
C. Hospital-acquired infections
D. The average length of hospital stays

4. As a way to show appreciation for co-workers and raise money for Relay for Life, F&M Bank employees purchased and gave creme-filled oatmeal cookies to one another during Employee Appreciation Week. What else did employees receive?
A. Food Lion gift cards
B. Raincoats
C. Tickets to “Hamilton”
D. Two shares of F&M stock

5. As part of an expansive downtown revitalization, Kannapolis and Cabarrus County officials broke ground Tuesday on a sports and entertainment complex. What will be the seating capacity of the new ballpark?
A. 4,930
B. 7,333
C. 9,581
D. 12,216

6. About 50 seventh-graders from Erwin Middle School’s Erwin Academy took a field trip to a Rowan County business recently for real-world applications of content they learn in school. Where did the students go?
A. Belk
B. Tractor Supply
C. Godley’s Garden Center
D. Lowe’s Home Improvement

7. Mike Wimmer, 10, is a high school freshman, programmer and app developer. He’s also a member of Mensa, an organization for people with high IQs. Thanks to the Mensa connection, Mike has been able to attend summer camps the past three years where?
A. MIT
B. Duke
C. Cambridge
D. Yale

8. To encourage and help students vote, Livingstone College provided shuttles to and from the Rowan County Board of Elections Office on Wednesday. What did Livingstone call the get-out-the-vote effort?
A. “Get Up, Get Out, Put Forth”
B. “A Vote Is a Terrible Thing to Waste”
C. “Livingstone Rocks the Vote”
D. “Your Motive: Vote it”

9. Casey and Sandy Parsons, charged with the murder of a young Erica Parsons, were in Rowan County Superior Court this past Wednesday. Which of the following did not happen at that hearing?
A. The couple were moved out of the Rowan County Detention Center to federal correctional facilities — Casey to Virginia; Sandy, to Tennessee.
B. Erica’s biological mother, Carolyn Parsons, attended the hearing.
C. District Attorney Brandy Cook asked Superior Court Judge Anna Mills Wagoner to schedule a trial date for the couple.
D. Attorneys for the couple said they need more time, leading Wagoner to set another hearing for Feb. 14 to decide on a trial date.

10. Rowan County’s Darrell Connor won the top award for musicians at the recent N.C. State Fair Folk Festival. What’s the name of the trophy Connor received?
A. Doc Watson Championship Trophy
B. Ricky Skaggs Grand Pickers trophy
C. Bascom Lamar Lunsford Trophy
D. Two Randys Trophy (for Randy Travis and Randy Parton)

Answers:

1. B
2. D
3. C
4. B
5. A
6. D
7. A
8. C
9. A
10. C

Comments

Local

Ask Us: When will Rowan Public Library’s West Branch open?

Nation/World

Prosecution case nears end in ex-cop’s trial in Floyd death

Nation/World

Officer accused of force in stop of Black Army officer fired

Crime

Blotter: Man charged with hitting man with car, fleeing while intoxicated

Local

‘Meet the need’: Rowan County Health Department looks to add to vaccination options

Local

Seaford is first woman in county hired for town manager position since the ’90s

Local

Colonial Spring Frolic makes a comeback to kick off museum’s year

Local

Concord City Council wants to name bridge for fallen officer, Rowan native

Education

RSS administration will recommend selling Faith Elementary property to charter school

Business

Inspired by advice from father-in-law, Angela Mills launches her own business in memory of him

Local

Rowan County Democrats re-elect leaders, pass resolutions

Local

Baseball: Memories come alive in Ferebee book

Local

During Child Abuse Prevention Month, professionals reflect on detecting abuse in a virtual world

Business

Biz Roundup: Small Business Center announces spring slate of workshop for business owners

Clubs

Kiwanis Pancake Festival starts Friday

Local

Rowan fire marshal seeks to clear up confusion, worry caused by solicitation letter

Education

Fun every day: Fifth anniversary for Yadkin Path Montessori School

Nation/World

Charles: Royal family ‘deeply grateful’ for support for Philip

News

North Carolina sites to resume J&J vaccines after CDC review

News

Cooper OKs bill offering K-12 students summer school option

High School

High school football: Playoff time means get ready for ‘big-boy football’

High School

High school football: Hornets overpower South to secure playoff spot

Crime

Jeffrey MacDonald won’t be released despite deteriorating health

Business

Amazon warehouse workers reject union in Alabama