• 59°

Week in review: Test your nose for local news

1. The newly forming holiday parade in Spencer and Salisbury won’t be called Holiday Caravan. What will be the new name this year?
A. Rowan County Extravaganza
B. Magnificent Main Street Parade
C. Rowan Ramble
D. ‘Tis the Season Spectacular

2. The 2018-19 Rowan-Salisbury Schools Teacher of the Year, Zachary Overcash, teaches what subject at Carson High School?
A. English
B. Math
C. Science
D. Home economics

3. Novant Health has raised the minimum wage at all the company’s N.C. facilities, including Novant Health Rowan Medical Center. What is the new minimum wage?
A. $8.50 an hour
B. $9.50 an hour
C. $12.50 an hour
D. $14.75 an hour

4. A local group of veterans and their guardians were part of an all-expenses-paid trip to the National World War II Museum. Where is that museum?
A. Washington, D.C.
B. San Diego
C. Denver
D. New Orleans

5. Lt. Gov. Dan Forest was in Salisbury this past Monday to attend a ribbon-cutting, opening the headquarters for what organization?
A. Rowan County Veterans Honor Guard
B. Rowan County United Way
C. N.C. Farm Bureau
D. N.C. Employment Security Commission

6. The recent vandalism of the 1909 Confederate memorial at West Innes and Church streets has brought renewed discussions about whether it should be relocated or how it should be protected or changed. Who owns the statue?
A. St. John’s Lutheran Church
B. United Daughters of the Confederacy
C. Sons of the Confederacy
D. The city of Salisbury

7. The Essie Mae Kiser-Foxx Charter School opened for its first day of classes this past week with 150 students. What grades does the school cover?
A. Kindergarten through fourth grade
B. Preschool through third grade
C. Third through fifth grades
D. Kindergarten through eighth grade

8. The South Salisbury Fire Department is adding equipment to an engine and a squad vehicle while firefighters also receive training for it. What’s the new equipment?
A. Oxygen masks for pets
B. Jaws for Life
C. Infrared goggles
D. Smoke Busters

9. Salisbury native O’Bryan Neely will be shown competing Wednesday as a contestant on what game show that airs on GSN (Game Show Network)?
A. “Cash Cab”
B. “Caroline & Friends”
C. “Winsanity”
D. “America Says”

10. A team-building exercise for teachers at Koontz Elementary School ended up providing what for some students?
A. New backpacks
B. New lunchboxes
C. New bicycles
D. New sneakers

Answers

1. D.
2. B.
3. C.
4. D.
5. A.
6. B.
7. A.
8. A.
9. D.
10. C.

Comments

Education

UNCC chancellor talks about strengthening partnerships in Rowan County

Local

City adopts 2021-22 budget, discusses third quarter financial report from current fiscal year

Landis

Landis, Kannapolis discuss extraterritorial boundary change as 1,000-home subdivision planned

News

Bill retires many NC coal-fired plants, boosts renewables

High School

High school baseball: East escapes with eighth-inning homer; South also wins in first round

Elections

Board of Elections moves forward with purchase of new voting equipment, software

Sports

‘New energy’ coming from QB Darnold

News

Museum loses contract over event deemed racially insensitive

News

NC tax revenue soars, $6.5B windfall predicted by mid-2023

News

Police: Grandmother of man who shot at officers found dead

Crime

Blotter: Gold Hill man charged with statutory rape

Crime

Man charged with killing 28-year-old found dead in crashed car

Crime

68-year-old woman identified as Jackson Street murder victim

Crime

Man arrested in Jacksonville for Salisbury murder

Local

Rowan-Salisbury Schools finalizes normal, five-day schedule for fall

Local

Council to vote on budget, consider permit for child care center near downtown

Landis

Landis adopts budget with reduction in residential electric rates, no tax increases

Local

Political Notebook: Budd campaign touts boost in voter support after Trump endorsement

Local

Seventh Dragon Boat Festival scheduled July 24

News

NC rights groups say GOP bills impede voting access

Local

Sgt. Shane Karriker’s funeral procession travels through downtown Salisbury

Crime

Blotter: June 14

Ask Us

Ask Us: When will front entrance to courthouse reopen?

Coronavirus

As COVID-19 cases wane, vaccine-lagging areas still at risk