• 46°

Week in review; Test your nose for local news

1. A groundbreaking will be held Monday morning for a project that will turn the Wil-Cox Bridge area at the Yadkin River into a destination for bikers, walkers and nature enthusiasts. Who actually owns the 1924 Wil-Cox Bridge, one of the links between Rowan and Davidson counties at the river?

A. Rowan County

B. Davidson County

C. N.C. Department of Transportation

D. LandTrust for Central North Carolina

2. This past week, Rowan County officials celebrated something new at Mid-Carolina Regional Airport. What was it?

A. A new hangar capable of holding three jets

B. A new conference room with video-conferencing capabilities

C. A taxi service dedicated to getting people to and from the airport

D. A new canteen inside the airport terminal

3. Daniel Billings, a steeplejack who says he talks to the angels when he’s at work high in the air, is currently repairing and refurbishing the steeple at Organ Lutheran Church. What state does Billings call home?

A. Maryland

B. Ohio

C. Illinois

D. Vermont

4. Piedmont Floral Galleries in Rowan County offers popular classes, which sometimes attract out-of-state participants, in the art of making what?

A. Chrismons

B. Birdhouses

C. Wreaths

D. Nativity scenes

5. As construction on a new downtown park, Bell Tower Green, gets set to begin, what already has surfaced as a problem for neighboring churches, Rowan Public Library and the Salisbury Post?

A. Dust

B. Loss of off-street parking

C. Power interruptions

D. Water interruptions

6. Despite a serious motorcycle accident in June, a recovering Martin Rogers was able to watch kids participate in a fourth annual football camp that he and he wife, Erin, founded. What is that football camp for kids called?

A. Pigskin Pals

B. Martinization Nation

C. Backyard Boys

D. Rogers Roundup

7. The Piedmont Players Theatre’s production of “Avenue Q” is now showing at the Norvell Theater. The unusual stars of the show are what?

A. Dogs

B. Pigs

C. Mimes

D. Puppets

8. The town of Faith has received a $49,500 grant from state legislators to do what?

A. Install a new bathroom at Town Hall

B. Build sleeping quarters at the fire station

C. Add and fully equip a new police car

D. Build a permanent stage at the Faith School Ballpark

9. What was the name of the well-known restaurant in Enochville that was destroyed by a fire last Monday night?

A. Campbell’s

B. West Side Café

C. Freda’s

D. Enochville Coffee Shop

10. Rowan County recently sent a six-person “junior” team to Raleigh to demonstrate its skill in what state contest?

A. Poultry judging

B. Cow milking

C. Current events debating

D. Cattle roping

ANSWERS

1. B.
2. B.
3. C.
4. A.
5. B.
6. C.
7. D.
8. D.
9. B.
10. A.

Comments

Education

Rowan County administers 700 vaccines, with majority going to local educators

Crime

Shoplifting at Walmart presents challenge for Salisbury police

Local

Commissioners will hear details about changes to solar energy policies

Business

After overcoming obstacles, local barber Daniel King earns registered status

Lifestyle

39th annual K12 student exhibitions go virtual

Business

Biz Roundup: Chamber of Commerce to host ‘Salute to Agri-Business’ at March Power in Partnership

Local

Local legislators back bills ranging from new restrictions on sex offenders to Holocaust education

News

After surviving COVID-19 scare, Lois Willard set to celebrate 100th birthday

High School

Carson rolls over South 41-0 as about 600 allowed in to see season opener for both

Education

East Spencer after school program looks toward opening, nonprofit status

Lifestyle

Frank Ramsey inducted into the NC Military Veterans Hall of Fame

College

Livingstone’s Stoutamire inducted into 2021 CIAA Hall of Fame

Nation/World

J&J’s 1-dose shot cleared, giving US 3rd COVID-19 vaccine

Coronavirus

13 deaths reported in Rowan, county stresses need to receive second dose

Coronavirus

10% of Rowan residents receive first dose; eight COVID-19 deaths reported this week

News

North Carolina State Highway Patrol commander to retire

Education

UNC School of the Arts may go for online learning due to COVID-19 spread

Coronavirus

Greensboro site to administer 3,000 daily vaccine doses starting March 10

Nation/World

Update: $1.9 trillion relief bill passes House, moves on to Senate

Nation/World

Lady Gaga’s dogs recovered safely

Coronavirus

Update: FDA follows advisers’ recommendation, OKs single-shot COVID-19 vaccine from J&J

Local

Post wins 18 N.C. Press Association Awards

Education

Cooper vetoes bill that would force K-12 schools to reopen

Local

Lanning named Spencer’s fire chief