• 37°

Week in review: Test your nose for local news

1. How many early-voting sites has the Rowan County Board of Elections approved for this fall’s general election?

A. One — the Board of Elections headquarters at West End Plaza

B. Two — the BOE headquarters and Dan Nicholas Park

C. Three — the BOE headquarters, Rockwell American Legion Post and South Branch of the Rowan Public Library

D. Four — the BOE headquarters, Cleveland Town Hall, Dan Nicholas Park and Enochville Fire Department

2. Salisbury Police Chief Jerry Stokes gave City Council an update on his department this past Tuesday. Which of these statements is not true?

A. The number of commercial and individual robberies are down when this year is compared to the same time last year

B. The Police Department is almost fully staffed, with 80 of 81 budgeted positions now filled

C. There has been more diversity in hiring since Jan. 1, 2017

D. Homicides this year compared to last have increased

3. The Spencer Board of Aldermen has approved an amendment to its interstate business zoning district to allow for what at the intersection of Long Ferry Road and Montclair Drive?

A. A Greyhound bus terminal

B. A satellite rail car storage yard, supporting Linwood Yard farther north

C. A men’s social club

D. A terminal for trucks that will transport fly ash away from Buck Steam Station

4. What is believed to have caused the five-alarm fire that burned much of the day this past Wednesday at Holmes Iron & Metal and led to power outages in East Spencer and Spencer?

A. An electrical short in a window air-conditioner at the company’s office

B. A tree that fell on a nearby electrical substation, igniting a stack of scrapped vehicles

C. Fire from an overnight campsite on railroad tracks near the salvage yard

D. The spark from a car that had recently been brought in as junk

5. During the fire at Holmes Iron & Metal, firefighters were hampered by an inadequate water supply. Norfolk Southern helped in easing some of that problem by doing what?

A. Bringing in 10 tanker cars filled with water and parking them on a siding near the fire.

B. Boring a hole under the nearby railroad tracks so a hose could be run from a fire hydrant behind the N.C. Transportation Museum to the salvage yard

C. Calling on a corporate helicopter, usually used for getting to derailments, to drop buckets of water on the fire

D. Providing equipment and personnel from the fire brigade at Linwood Yard

6. Jean McCoy opened her expansive garden in Spencer Saturday for a “Coffee and Cutting,” which raised money for what cause?

A. Rowan County Hospice

B. Parkinson’s disease research

C. Novant Health Rowan Foundation

D. Shelter Guardians

7. A resident of The Gables at Kepley Farm, 94-year-old Chuck Campbell is nearing completion on a project he has been working on in his garage for several years. What is he doing?

A. Restoring a Model T Ford

B. Building a sailboat

C. Building an airplane

D. Restoring an original Krispy Kreme delivery truck

8. Salisbury’s Kevin Carroll, an actor who now lives in Los Angeles, plays one of the starring roles in a new drama series called “Sacred Lies.” The 10-episode series debuts this coming Friday on what platform?

A. Hulu

B. Facebook Watch

C. Netflix

D. Crackle

9. A special reception was held last Sunday afternoon for Riley Burton, 99, a resident of Trinity Oaks Health & Rehab. What is Burton best known for?

A. Being the first woman mail carrier in Salisbury

B. Playing the piano and organ

C. Acting and singing in some of the early Piedmont Players productions

D. Being a pioneer woman driver in NASCAR’s old Busch Series

10. Romar Morris, a former running back for Salisbury High and the University of North Carolina Tar Heels, recently scored his first professional touchdown in the Canadian Football League. Who does Morris play for?

A. Calgary Stampeders

B. Toronto Argonauts

C. Hamilton Tiger-Cats

D. Saskatchewan Roughriders

ANSWERS:

1. C.
2. A.
3. D.
4. D.
5. B.
6. D.
7. C.
8. B.
9. B.
10. A.

Comments

Business

Frustrated and confused by COVID-19 restrictions, local bar owners near breaking point

Elections

Republican volunteers say ‘passion’ drove victories across the ballot

News

Peppermint partnership: N.C. State’s Food Science Club manufactures ice cream toppings at Research Campus

Business

Biz Roundup: Salisbury-Rowan utilities honored for exceeding drinking water standards

Coronavirus

County reports 57 new COVID-19 positives Saturday

Local

Sharing the Season 2020 list

Lifestyle

One last blessing. For 20 precious minutes, 89-year-old Barrier met granddaughter

Business

Businesses plan to continue using practices driven by COVID-19 after pandemic is over

Business

Always on the hunt: Local entrepreneur grows real estate firm, earns accolade for success

Lifestyle

Sons of American Revolution honor local first responders

Local

Sharing the season: Community Care Clinic turns to telemedicine during pandemic

Local

Rowan Helping Ministries preparing to reopen clothing assistance as temperatures drop

Kannapolis

‘Fireman’s chief’: Colleagues remember Barnhardt as passionate firefighter, family man

Business

Local retailers looking to holiday shopping for boost in business

Coronavirus

Virus numbers could be erratic after Thanksgiving

Elections

Appeals court rejects Trump challenge of Pennsylvania race

Coronavirus

52 COVID-19 cases added Friday after week with highest, fourth-highest increases

Crime

Blotter: Man charged with stealing boat, $10,000 in auto parts

Education

RSS superintendent hiring process continues

Business

We want to hear from readers: How are you planning to do your holiday shopping?

Local

‘Whoever we feed is a blessing:’ Providence Baptist Church distributes free meals on Thanksgiving

Local

Spencer to receive $750,000 CDBG grant for home repair

Elections

For Rowan, 2020 general election turnout statistics mostly mirror 2016

Crime

Blotter: Nov. 26