• 54°

Week in review: Test your nose for local news

1. The Rowan County Fairgrounds has been home for much of the past week for a group of well-known performers? Who?

A. Barnum & Bailey Circus

B. Budweiser Clydesdales

C. Cirque du Soleil Charlotte

D. Cast members of “Hamilton” who are performing in Charlotte

2. How did Timothy C. Smith, an inmate charged with murder, escape April 14 from the Rowan County Detention Center?

A. He drugged a guard’s soft drink and grabbed his keys

B. He walked out unnoticed during visitor hours

C. He kicked out a jail cell window on the third floor and lowered himself down with the help of bedsheets

D. He knocked down two guards, grabbed one of their guns, used a visitor as hostage and fled through a side emergency door

3. The Rowan County Board of Commissioners has approved the placement of a 6.5-foot granite, marble and bronze memorial for law enforcement. Where will it be located?

A. On the Square in downtown Salisbury next to Spanky’s

B. At Dan Nicholas Park, near the entrance

C. Next to the steps of the Rowan County Courthouse

D. In front of the county administration building at 130 W. Innes St.

4. Many Rowan Countians have fond memories of former first lady Barbara Bush, who died this past Tuesday at age 92. What Rowan County event did President George H.W. Bush and his wife attend in 1992?

A. Food Lion’s 50th anniversary celebration

B. Cheerwine’s 75th birthday celebration

C. The 90th birthday party for Mary Hanford, mother of Salisbury native Elizabeth Hanford Dole

D. The Faith Fourth

5. Cassie Ellis, one of two skydivers who was rescued from a tree near Cedar Springs Road after their primary and backup parachutes malfunctioned, had made the trip to Rowan County from what other state?

A. South Carolina

B. West Virginia

C. Tennessee

D. Virginia

6. WalletHub compared more than 1,200 cities with populations between 25,000 and 100,000 and rated them according to business environment, access to resources and business costs. Where did Salisbury place in the WalletHub rankings?

A. 13th

B. 56th

C. 443rd

D. 817th

7. If Hotwire successfully leases Fibrant, Salisbury’s fiber broadband utility, it does not intend to use the Fibrant name. What name would the utility use?

A. Hotwire

B. Fision

C. Fusion

D. Focus

8. East Rowan High School won its fourth straight Rowan County title Wednesday in what sport?

A. Boys tennis

B. Girls soccer

C. Girls track and field

D. Boys golf

9. Which of the following things is the Habitat for Humanity ReStore in Rowan County not known for selling?

A. High-end furniture

B. Light bulbs

C. Rugs

D. Funnel cake

10. Doug Black, a longtime volunteer for Historic Salisbury Foundation, has been especially known for leading teams of men and women who stabilize properties before they are put back on the market for owner-driven restorations. What’s the name given to Black’s group of volunteers?

A. Black’s Brigade

B. Black’s Beauties

C. Black’s Brawlers

D. Black’s Beer Drinkers

ANSWERS

1. B.
2. C.
3. C.
4. D.
5. B.
6. A.
7. B.
8. D.
9. D.
10. A.

Comments

Education

None speak against closure during hearing to shutter Faith Elementary

Crime

Blotter: Police find car windows shot out, bullet holes in home on West Horah Street

Crime

Five held at gunpoint in East Lafayette Street robbery

Ask Us

Ask Us: Readers ask questions about Shober Bridge, voting safeguards

Elections

Political notebook: More than 1.4 million votes cast already in North Carolina

Elections

‘Souls to the polls’: More than 1,300 cast ballots on first Sunday of early voting

Crime

Crime blotter: Salisbury man faces charges for firing shotgun in city limits, drug possession

Local

Search continues for missing hiker from Asheville

Local

A stroll through the scarecrows: fall-themed activity draws visitors to NC Transportation Museum

Elections

Despite scandal, Cunningham maintains small lead in Senate race; supporters say policy positions more important

Lifestyle

Rowan Helping Ministries golf tournament raises $20,000

Local

Town of Spencer forging ahead five years after drafting plans for Park Plaza

Business

Biz Roundup: RCCC to host conference on diversity, equity and inclusion

Business

Elderberry syrup: the popular purple product that has become a mainstay in local stores

Local

Trinity Oaks to host Halloween Spooktacular

Entertainment

Lee Street theatre improves virus prevention tactics, “determined” for ‘Fun Home’ to open

News

Deficient NC absentee ballots frozen pending further rulings

News

Cunningham outraises Tillis, enters October with less cash

News

Ex- GOP lawmaker charged with assaulting poll worker

Nation/World

Trump leans into fear tactics in bid to win Midwest states

Business

Commissioners to consider incentives for 142-job project, Reaper’s Realm permit

Local

Salvation Army Christmas assistance program moves online this year

Education

Faith, Enochville closure hearings to be held Monday, Tuesday

Business

In 2020, local farmers faced wet weather, other challenges