• 50°

Week in review: Test your nose for local news

1. What communications company has been talking with the city of Salisbury about possibly leasing its cable utility, Fibrant?

A. Spectrum

B. Direct TV

C. Hotwire

D. AT&T

2. What was the nickname given to the influenza that hit Rowan County hard in 1918 and led to 13,644 deaths in North Carolina?

A. The Hessian Plague

B. Spanish Lady

C. K.C. Menace

D. China Sam

3. Bill Stanback, a former chairman and owner of Stanback Co., died this past week at age 95. What was the longtime advertising slogan for Stanback headache powder?

A. Make your pain go away with Stanback

B. Snap back with Stanback!

C. Take a powder, headache!

D. Win the day with Stanback

4. During what years did Bill Stanback serve as Salisbury mayor?

A. 1973-75

B. 1979-85

C. 1983-1993

D. 1985-1989

5. Sisters Patricia London and Tracy London Driver, both of whom are A.L. Brown High School graduates, have gained some online fame through their popular music videos shot in London’s Concord dental office. What television host had them has his guest this past week?

A. Jimmy Kimmel

B. Stephen Colbert

C. Jimmy Fallon

D. Steve Harvey

6. A now former Davidson County sheriff’s deputy was apprehended Tuesday after allegedly robbing the F&M Bank in Rockwell. What was the amount of money the bank robber asked for and received from a teller?

A. $1,000

B. $5,000

C. $10,000

D. $20,000

7. For now, which of the following elements will not be part of the IDEA (Innovation, Development, Entrepreneurship and Acceleration) Center taking shape at the West End Plaza?

A. A digital media studio

B. Exercise gym

C. 3D printers

D. A venture lab

8. A high school sophomore, Will Fuller competed this weekend in the state 3A indoor track championships with his new racing-style wheelchair. Where does Fuller attend school?

A. He is home-schooled.

B. East Rowan High

C. Carson High School

D. Gray Stone

9. The Rowan County Board of Commissioners created a whole new employee position this past week that will come with a truck and trailer. What’s the job title for this new position?

A. Animal control supervisor II

B. Vehicle abatement supervisor (to address junk cars)

C. Litter mitigation supervisor

D. Housing control specialist

10. Livingstone College celebrated its Founder’s Day Thursday on campus. How many Founder’s Days have there been for Livingstone?

A. 79

B. 99

C. 119

D. 139

ANSWERS:

1. C.
2. B.
3. B.
4. A.
5. D.
6. A.
7. B.
8. C.
9. C.
10. D.

Comments

Local

Kiwanis Pankcake Festival serves thousands of flapjacks for charity

Coronavirus

Rowan remains in state’s middle, yellow tier for COVID-19 community spread

Crime

Blotter: Man faces sexual exploitation charge for images on Instagram

News

Defendant convicted in attempted murder case on the run after fleeing from trial

Business

Downtown Gateway Building to be renamed for late Paul Fisher

Coronavirus

Rowan County COVID-19 data for April 15

Local

Rep. Warren’s bill would prohibit parking in electric vehicle charging stations

Local

Historic Preservation Commission approves Integro Technologies expansion, Paint the Pavement project

Education

Faith Academy, RSS will negotiate over what goes, stays in elementary school

Crime

Teacher killed in Alamance County shootout with Mexican drug cartel

Coronavirus

Bill would give more tax breaks on COVID-19 loans

Nation/World

No response as divers knock on capsized ship’s hull

Local

Quotes of the week

Crime

Blotter: Man found on church property with litany of drugs

Crime

Man charged in connection to 2019 overdose death

Business

‘It’s our big time’: Salisbury Farmers Market reopens Saturday

Education

Schools capital funding still frozen as RSS sends local budget to county

Business

Shields, Cheerwine Festival receive N.C. Main Street Awards

Kannapolis

Duke University launches kidney disease study in Kannapolis for people of African descent

Education

Horizons Unlimited will hold in-person summer camps

Education

Education briefs: Catawba planning for more in-person activities, free summer school tuition

Coronavirus

County’s full COVID-19 vaccinations top 22,600

High School

High school golf: With Merrell, Mustangs back on top

Local

Spencer investigating rat problem on South Iredell Street