• 59°

Week in review: Test your nose for local news

1. At the Rowan County Chamber of Commerce’s annual ala Thursday night, Comfort Suites front desk manager James Rogers won first place in the Rowan Originals awards. With that award came a check for how much money?

A. $500

B. $750

C. $1,000

D. $2,000

2. Also at the chamber event Thursday, Tim Norris, 2017 chairman of the chamber’s board of directors, passed the gavel to a new chairman for 2018. Who is the new chamber chairman?

A. Melanie Denton of Salisbury Eyecare and Eyewear

B. Bill Johnson of Trinity Oaks

C. Janet Spriggs of Rowan-Cabarrus Community College

D. Nancy Wyrick of F&M Bank

3. The U.S. Department of Homeland Security announced this past Monday it was eliminating Temporary Protected Status for Salvadoran immigrants. Liliana Spears, co-chairwoman of the Salisbury Human Relations Council, said about 3,000 immigrants from El Salvador could be affected in Rowan County. Which of these towns did Spears say has one of the larger concentrations of Salvadoran immigrants in Rowan?

A. Cleveland

B. China Grove

C. Landis

D. East Spencer

4. A fire early Wednesday morning destroyed something JROTC students at South Rowan High School had depended on as part of their program for more than 25 years. What was it?

A. A rappelling tower

B. A signature JROTC flag designed for South Rowan High in 1992

C. The original JROTC charter, which was stored in an outbuilding where the fire occurred

D. A rope bridge that was part of the JROTC obstacle course

5. A major statewide exhibit is making a stop at the N.C. Transportation Museum in Spencer from Jan. 17 through Feb. 27. What’s the focus of this exhibit?

A. The first airplane of Wilbur and Orville Wright

B. The flagship of Blackbeard the pirate

C. Reproductions of the first ships to land in North Carolina during the colonizing of America

D. The “Big Five” steam engines Southern Railway relied on for early passenger train service

6. Seven foreign exchange students from Invertis University spent the fall semester studying at Livingstone College. In what county is Invertis University located?

A. New Guinea

B. India

C. South Africa

D. Finland

7. Today marks the 41st year a Dr. Martin Luther King Jr. Humanitarian Awards program will be held in Salisbury. What church has been host for that program from the beginning?

A. Soldiers Memorial AME Zion

B. First Calvary Baptist

C. Mount Zion Missionary Baptist

D. Moore’s Chapel AME Zion

8. As part of its federal relicensing agreement in 2007, Alcoa — and now its successor, Cube Hydro — was given a 10-year timeframe to fund a public access to High Rock Lake on the Rowan County side. Where is this public access to the lake proposed?

A. Off Clark Road

B. Off Price Road

C. Off Calvert Road

D. Off Leonard Road

9. High Rock Lake is the second largest in North Carolina. What’s the largest?

A. Lake Jordan

B. Badin Lake

C. Lake Norman

D. Lake Tillery

10. The first-degree murder trial of Marlene Johnson, accused of killing Shirley Pierce, is underway in Rowan County Superior Court. How long has Johnson been in jail awaiting trial?

A. Since 2008

B. Since 2013

C. Since 2016

D. Four months

ANSWERS

1. D.
2. C.
3. A.
4. A.
5. B.
6. B.
7. C.
8. D.
9. C.
10. B.

Comments

Coronavirus

Rowan Health Department clarifies county’s COVID-19 death total is 301

Landis

Landis approves new land development ordinance, zoning map

Landis

Landis approves body camera, stun gun purchase for public safety officers

Crime

One charged, another dead on sheriff’s most wanted list

Crime

No injuries after car shot eight times on Old Concord Road

Education

RSS talks first steps for new federal relief totaling $66 million

China Grove

Gary’s Barbecue staff, customers look back at 50 years

News

Salisbury Lions Club names Person of the Year, Lion of the Year at 78th annual banquet

Education

Student COVID-19 numbers show first decline since plan A

High School

High school golf: Fowler competes in state tournament

News

Amazon announces new distribution center for North Carolina

News

House passes bill to bar Cooper from mandating COVID shot

Coronavirus

Rowan County sees death 302 from COVID-19; Health Department to host final mass vaccine clinic

Ask Us

Ask Us: What happened to work on South Fulton Street home?

Crime

Blotter: Woman says she was shot in hand on Lincolnton Road

Crime

Rowan Sheriff’s Office charges Salisbury man with operating illegal gambling business

Crime

Blotter: Rockwell man arrested on felony drug, breaking and entering charges

Local

Rep. Amber Baker discusses legislative session during Rowan Democrats breakfast meeting

Local

Thousands of locals, out-of-towners gather for a groovy time at annual Hippie Fest

News

N.C. Zoo ready for expansion if lawmakers OK funding

Education

RSS budgeting for tens of millions in federal COVID-19 relief funding

East Spencer

‘Back in full swing’ for the spring: East Spencer community gathers for food, fun and fellowship at Spring Fest

Local

Rowan native Lingle among those honored with NC Military Veterans Hall of Fame induction

Business

Former pro baseball player, Tar Heel standout Russ Adams finds new career with Trident Insured