• 41°

Week in review: Test your nose for local news

1. A proposal by a Statesville-based ministry focused on helping kids seeks to lease Miller Recreation Center and Hall Gym, but its expansion into Salisbury has met resistance from residents of the West End. What is the name of the ministry in question?
A. Jesus Warriors
B. Christ’s Children
C. The Apostles
D. Power Cross

2. An accident this past Tuesday at Jake Alexander Boulevard and Faith Road claimed the life of Bobby Gene Hooks. A day after his death, Hooks was remembered fondly as a regular patron of what local store?
A. Village Grocery
B. A&L Mini Mart
C. McLaughlin’s
D. Gas, Gobble & Go

3. Schneider Electric, which has a plant at 105 Summit Park Drive, announced this past week plans to close its operation here by mid 2018 and move that production to facilities in what two states?
A. Alabama and Mississippi
B. Arkansas and Tennessee
C. South Carolina and Pennsylvania
D. Oregon and Washington

4. What was scheduled to happen Saturday night as a way of promoting the Music at the Mural summer concert series on West Fisher Street?
A. The concert was held on the rooftop of Go Burrito!
B. Concert-goers were encouraged to wear costumes matching the turn-of-the-century people depicted in the mural
C. A drawing was held, and the winner’s likeness will be added to the mural at a later date
D. A golf cart caravan was organized to travel through town on its way to and from the concert

5. Rowan County Animal Services now plans to sell at auction 17 animals it rescued from a farm last year. What will be the county be auctioning off?
A. Cattle
B. Goats
C. Sheep
D. Horses

6. This past week, Tar Heel Boys State was held at Catawba College. The Boys State experience gives high school participants exercises related to government, politics and leadership. What entity has sponsored Boys State for more than 40 years?
A. The American Legion
B. The N.C. League of Municipalities
C. The John Hood Foundation
D. The Duke Endowment

7. Village Park in Kannapolis recently opened a new attraction. What is it?
A. A Ferris Wheel
B. A carousel
C. A puppet show
D. Flying swings

8. Vickey Cline recently won the Tall Tale Tellers Festival held in which one of these Rowan County communities?
A. Woodleaf
B. Enochville
C. Gold Hill
D. Poole Town

9. In August, this onetime Salisbury High tennis player will be inducted into the Rowan County Sports Hall of Fame.
A. Susan Saunders
B. Elaine Weant Canup
C. Carolyn Murray
D. Julianne Treme

10. Edgar Maddison Welch of Salisbury, who gained national notoriety as the “Pizzagate gunman in Washington, D.C., after he was duped by an internet conspiracy theory, was sentenced this past week to how many years in prison?
A. None, he was transferred instead to a mental health facility
B. Four
C. 12
D. 22

 

Answers below:

 

1. D.
2. B.
3. C.
4. D.
5. A.
6. A.
7. B.
8. C.
9. D.
10. B.

Comments

News

Defendant convicted in attempted murder case on the run after fleeing from trial

Business

Downtown Gateway Building to be renamed for late Paul Fisher

Coronavirus

Rowan County COVID-19 data for April 15

Local

Rep. Warren’s bill would prohibit parking in electric vehicle charging stations

Local

Historic Preservation Commission approves Integro Technologies expansion, Paint the Pavement project

Education

Faith Academy, RSS will negotiate over what goes, stays in elementary school

Crime

Teacher killed in Alamance County shootout with Mexican drug cartel

Coronavirus

Bill would give more tax breaks on COVID-19 loans

Nation/World

No response as divers knock on capsized ship’s hull

Local

Quotes of the week

Crime

Blotter: Man found on church property with litany of drugs

Crime

Man charged in connection to 2019 overdose death

Business

‘It’s our big time’: Salisbury Farmers Market reopens Saturday

Education

Schools capital funding still frozen as RSS sends local budget to county

Business

Shields, Cheerwine Festival receive N.C. Main Street Awards

Kannapolis

Duke University launches kidney disease study in Kannapolis for people of African descent

Education

Horizons Unlimited will hold in-person summer camps

Education

Education briefs: Catawba planning for more in-person activities, free summer school tuition

Coronavirus

County’s full COVID-19 vaccinations top 22,600

High School

High school golf: With Merrell, Mustangs back on top

Local

Spencer investigating rat problem on South Iredell Street

News

Livingstone, Mission House Church to host national ‘Black Voters Matter’ listening session

Education

Shoutouts

Business

Groundbreaking on Pennant Square signals next phase in downtown Kannapolis revitalization