• 63°

Week in review: Test your nose for local news

1. Mayor Karen Alexander was injured, not seriously, in a two-vehicle crash Thursday afternoon. At what Salisbury intersection did the accident occur?
A. West Innes Street and Statesville Boulevard
B. Faith Road and Jake Alexander Boulevard
C. South Fulton and West Monroe streets
D. North Main and Liberty streets

2. Staff of the Salisbury National Cemetery held a brief ceremony Thursday morning on the cemetery grounds during which Acting Director O’Neal Cunningham read from prepared remarks. What was the ceremony recognizing?
A. The official closing of the original National Cemetery off Railroad Street
B. The 10,000th burial in the “new” Salisbury National Cemetery next to the Hefner VA Medical Center campus
C. The 100th anniversary of the United States’ entrance into World War I
D. The 150th anniversary of the Salisbury National Cemetery

3. Why was former N.C. Gov. Bev Perdue in Salisbury Thursday?
A. In her present work for the Farm Bureau, she was meeting with farmers to talk about recent damage to their strawberry, peach and grape crops
B. She was here to see former Salisbury Mayor Susan Kluttz, who had become a friend of Perdue’s during Kluttz’s time as Cultural Resources secretary
C. She gave the opening day address for a two-day conference on what’s happening in Rowan-Salisbury Schools
D. She toured the headquarters and branches of Rowan Public Library as part of her work on state literacy programs

4. Heisman Trophy winner and former National Football League quarterback Tim Tebow is now playing Class A minor league baseball in the league that includes the Kannapolis Intimidators. For what team in the South Atlantic League is Tebow playing?
A. Hickory Crawdads
B. Columbia Fireflies
C. Augusta GreenJackets
D. Lakewood BlueClaws

5. Kenneth “Kenno” Shoaf has announced he will be retiring May 21. From what organization is Shoaf retiring after 38 years of service?
A. The YMCA
B. The United Way
C. The Salvation Army
D. Boy Scouts

6. N.C. House Rep. Carl Ford, R-Rowan, has introduced House Bill 508, which would tie the political majority on the boards of commissioners in Rowan, Davie and Stanly counties to party control on what other local board in each of those counties?
A. Board of Elections
B. The school boards
C. Board of Health
D. Board of Social Services

7. Saturday night was the closing performance for the Piedmont Players children’s theater play at The Norvell. What was the name of this production?
A. “Monumental”
B. “Through the Looking Glass”
C. “Curious George Goes to School”
D. “Tales of a Fourth-Grade Nothing”

8. The new pieces have been installed around town for the 2017 Salisbury Sculpture Show. This makes how many sculpture shows since 2009?
A. Three
B. Five
C. Seven
D. Nine

9. The Hurley Family YMCA sponsored a pickleball tournament April 1 that drew 141 players from several states. What local civic club organized the tournament?
A. Salisbury Rotary
B. Salisbury Kiwanis
C. Salisbury Civitan
D. Rowan Rotary

10. Salisbury artist Robert Toth has had one of his sculptures installed in a peace garden in Charlotte. At what type of facility is his “Free Flights of Imagination” located?
A. History museum
B. Art gallery
C. War museum
D. Montessori school

 

Answers below:

 

1. C.
2. C.
3. C.
4. B.
5. A.
6. A.
7. D.
8. D.
9. A.
10. D.

Comments

Crime

Man receives consecutive prison sentences for sex offenses

BREAKING NEWS

RSS Board of Education approves Faith Elementary sale

Coronavirus

Rowan Health Department receives 400 Pfizer, 800 Johnson & Johnson vaccines for week

Crime

Blotter: Accident in Food Lion only weekend shooting to produce injuries

Crime

Salisbury man charged with felony drug crimes

Crime

Second person charged in thefts from house near county line

Crime

Police use tear gas to end robbery stand off, arrest suspect

Local

Ask Us: When will Rowan Public Library’s West Branch open?

Nation/World

Prosecution case nears end in ex-cop’s trial in Floyd death

Nation/World

Officer accused of force in stop of Black Army officer fired

Crime

Blotter: Man charged with hitting man with car, fleeing while intoxicated

Local

‘Meet the need’: Rowan County Health Department looks to add to vaccination options

Local

Seaford is first woman in county hired for town manager position since the ’90s

Local

Colonial Spring Frolic makes a comeback to kick off museum’s year

Local

Concord City Council wants to name bridge for fallen officer, Rowan native

Education

RSS administration will recommend selling Faith Elementary property to charter school

Business

Inspired by advice from father-in-law, Angela Mills launches her own business in memory of him

Local

Rowan County Democrats re-elect leaders, pass resolutions

Local

Baseball: Memories come alive in Ferebee book

Local

During Child Abuse Prevention Month, professionals reflect on detecting abuse in a virtual world

Business

Biz Roundup: Small Business Center announces spring slate of workshop for business owners

Clubs

Kiwanis Pancake Festival starts Friday

Local

Rowan fire marshal seeks to clear up confusion, worry caused by solicitation letter

Education

Fun every day: Fifth anniversary for Yadkin Path Montessori School