• 39°

Week in review: Test your nose for local news

1. A fire at Apple Baking Co., home of the Apple Ugly, caused damage to what part of the plant?

A. The main bakery where Apple Uglies are made

B. The office area

C. The dock

D. Employee restrooms

2. Carbon monoxide poisoning in a Lloyd Street house in Salisbury led 16 people to be treated on the scene, at Novant Health Rowan or Duke University Medical Center. What was the cause of the carbon monoxide?

A. A faulty heating system in the house

B. A running car in an attached garage

C. A generator brought inside the house to help with heating

D. A gas grill used inside the house in the cooking of a turkey

3. The Holiday Caravan had roughly how many entries this year?

A. 130

B. 170

C. 190

D. 210

4. How many Holiday Caravans have now been held?

A. 25

B. 37

C. 44

D. 57

5. Who was this year’s grand marshal of the Holiday Caravan?

A. Janet Ward Black

B. Paul Fisher

C. Elizabeth Dole

D. Neal Wilkinson

6. Three poll workers at a Rowan County voting precinct on Election Day should not have been allowed to man their positions and the Rowan County Board of Elections is trying to determine whether they should be paid. At what voting precinct did this occur?

A. Hatters Shop

B. Franklin

C. Bradshaw

D. East Spencer

7. Gene Caldwell has been a major part of the music scene at Sandy Ridge AME Zion Church for 70 years. Where did Caldwell work for 47-and-a-half years?

A. Cannon Mills

B. Fiber Industries

C. Food Town/Food Lion

D. Taylor Mattress Co.

8. Bids keep coming in for the former Department of Social Services building on West Innes Street. How much is the latest bid for this county-owned property?

A. $60,277

B. $75,001

C. $85,550

D. $247,500.

9. What school district is trying an alternative administration style in which there is a middle school principal, a high school principal and a floating principal between the two schools?

A. South Rowan

B. North Rowan

C. East Rowan

D. Salisbury

10. Rockwell native Matt Slingerland recently competed with Team USA in Stuttgart, Germany, in what event?

A. The STIHL Timbersports World Championship

B. International Team Corn Hole Tournament

C. German Invitational Skeet Shooting Tournament

D. International Mud Olympics

 

Answers below:

 

1. C
2. C
3. A
4. D
5. A
6. B
7. A
8. A
9. B

10. A

 

 

Comments

Local

City approves DOT agreement, Salisbury Station project could begin next year

Local

County plans to use vulture effigy, enforce violations to remedy animal carcass feeding problem

Education

Two weeks after ending enhanced protocols, Catawba has no COVID-19 cases

News

Council to hear revised version of Downtown Main Street Plan

News

Political Notebook: Majority of likely voters, local legislators support school reopening bill

Coronavirus

COVID-19 vaccinations in Rowan top positives since start of pandemic

Crime

Man faces drug charges after breaking and entering call

Lifestyle

Waterworks schedules 2021 Summer ARTventures

Crime

Blotter: Man faces drug charges after being found passed out in vehicle

Ask Us

Ask Us: What programs exist for litter cleanup?

Business

County begins accepting restaurant grant applications

Crime

Blotter: Salisbury man charged with nine more felony sex offenses

Nation/World

Biden team readies wider economic package after virus relief

Nation/World

Spacewalking astronauts prep station for new solar wings

Nation/World

Cuomo sorry for remarks aide ‘misinterpreted’ as harassment

Nation/World

Trump calls for GOP unity, repeats lies about election loss

Education

Rowan County administers 700 vaccines, with majority going to local educators

Crime

Shoplifting at Walmart presents challenge for Salisbury police

Local

Commissioners will hear details about changes to solar energy policies

Business

After overcoming obstacles, local barber Daniel King earns registered status

Lifestyle

39th annual K12 student exhibitions go virtual

Business

Biz Roundup: Chamber of Commerce to host ‘Salute to Agri-Business’ at March Power in Partnership

Local

Local legislators back bills ranging from new restrictions on sex offenders to Holocaust education

News

After surviving COVID-19 scare, Lois Willard set to celebrate 100th birthday