• 77°

Week in review: Test your nose for local news

1. Francis “Billy” Johnson, who headed Hedrick Gravel & Sand, Johnson Concrete and Carolina Stalite for many years, passed away last Sunday at the age of 96. She was a huge fan and supporter of her alma mater, which was what university?

A. N.C. State

B. UNC-Chapel Hill

C. Duke

D. Wake Forest

2. The remains of Erica Parsons were found near Chesterfield, S.C., last Tuesday. The missing Rowan County girl had not been seen since what year?

A. 2009

B. 2011

C. 2013

D. 2014

3. In 1997, Livingstone Athletic Director Andre Springs had a golf day in Huntersville he’ll never forget. What happened that day?

A. He caddied for golf great Arnold Palmer

B. He played a round of golf with basketball legend Michael Jordan

C. He scored a hole-in-one in the same group as Jack Nicklaus

D. He beat a young Tiger Woods in an exhibition match play

4. Four suspects in an armed robbery of a T-Mobile store in Salisbury fled to a hotel, forcing the evacuation of guests while a search for the men was conducted. What hotel was evacuated?

A. Hampton Inn

B. Best Western

C. Country Inn and Suites

D. Marriott

5. To many Appalachian State University alumni, Rowan County native Gerald Adams, who retired Friday, was known as “Mr. Yosef.” Adams was director of a club that raises money for what?

A. ASU’s environmental program

B. ASU sports

C. ASU’s education department

D. ASU’s music department

6. Salisbury Academy conducted a “See You at the Pole” ceremony at the school last Wednesday. The student-led rally, part of gatherings that brought millions of students together across the globe, has what as its focus?

A. Hunger

B. Homelessness

C. Love of country

D. Prayer

7. Campaign finances are at the root of federal charges brought against N.C. Sen. Fletcher Hartsell, R-Cabarrus. According to reports, which of the following things did Hartsell not pay for using campaign donations?

A. Tickets to a Carolina Panthers playoff game

B. Tickets to “Jersey Boys”

C. A trip to Charleston to hear his wife’s handbell choir

D. Haircuts

8. This coming Friday, a symposium will be held at Rowan Museum where experts will discuss the best practices in issues such as transportation design, community planning, historic preservation and sign control. Who is the main sponsor of this symposium?

A. The N.C. Department of Commerce

B. The Rowan Historic Properties Commission

C. Scenic America

D. The N.C. Department of Cultural Resources

9. The Band Attic in Spencer held a video contest for musicians of any instrument. A Greensboro resident, Ernie Nanetti-Palacios, won the contest. What instrument did Nanetti-Palacios play?

A. Guitar

B. Bass guitar

C. Keyboards

D. Drums

10. One half of a famous music duo will be performing at Lee Street theatre Friday night. Who is it?

A. Art Garfunkel of Simon and Garfunkel

B. John Oates of Hall and Oates

C. Jim Seals of Seals and Crofts

D. Toni Tennille of The Captain & Tennile

 

 

Answers below:

1. C.

2. B.
3. A.
4. A.
5. B.
6. D.
7. A.
8. C.
9. D.
10. B.

 

Comments

Education

RSS budgeting for tens of millions in federal COVID-19 relief funding

East Spencer

‘Back in full swing’ for the spring: East Spencer community gathers for food, fun and fellowship at Spring Fest

Local

Rowan native Lingle among those honored with NC Military Veterans Hall of Fame induction

Business

Former pro baseball player, Tar Heel standout Russ Adams finds new career with Trident Insured

Education

Profoundly gifted: Salisbury boy finishing high school, associates degree at 12

Local

Cheerwine Festival will stick to Main Street, stay away from new park in September

Lifestyle

Celebrating Rowan County’s early cabinetmakers

Education

Service Above Self announces youth challenge winners

Business

Economic Development Commission creates search tool for people seeking Rowan County jobs

Columns

Amy-Lynn Albertson: Arts and Ag Farm Tour set for June 5

High School

High school baseball: Mustangs top Falcons on strength of hurlers

Business

Biz Roundup: Application process now open for Rowan Chamber’s 29th Leadership Rowan class

Sports

Keith Mitchell leads McIlroy, Woodland by 2 at Quail Hollow

Nation/World

States scale back vaccine orders as interest in shots wanes

Nation/World

Major US pipeline halts operations after ransomware attack

News

NC budget dance slowed as GOP leaders differ on bottom line

News

Judge limits footage that family can see of deputy shooting

Coronavirus

People receiving first dose of COVID-19 vaccine grows by less than 1%

Education

Rowan-Salisbury Schools brings Skills Rowan competition back to its roots

Business

Weak jobs report spurs questions about big fed spending

News

Judge limits footage that family can see of deputy shooting in Elizabeth City

Sports

Woodland, two others share lead; Mickelson plays much worse but will still be around for weekend at Quail Hollow

Business

Former NHL player to open mobster themed bar in Raleigh

Nation/World

California population declines for first time