• 64°

Week in review: Test your nose for local news

1. There are now at least nine dropbox locations in Rowan County for what?

A. Unwanted dogs and cats

B. Pennies (to go toward local charities)

C. Used batteries

D. Expired or unneeded prescription drugs

2. The Rowan County Board of Commissioners has approved Fibrant’s first extension outside of the Salisbury city limits to serve whom?

A. Residents and businesses in Granite Quarry

B. The Freightliner plant in Cleveland

C. Residents and businesses in Spencer and East Spencer

D. Two businesses — Agility Fuel Systems and Gildan Yarns.

3. ESPN’s Chris Berman, who was inducted into the National Sports Media Association’s Hall of Fame in Salisbury last week, grew up an ardent fan of what professional football team?

A. New York Jets

B. Washington Redskins

C. Green Bay Packers

D. Chicago Bears

4. Berman is known for inventive nicknames he comes up with for ballplayers. Early on, he especially had fun with baseball players. Which of these was the first nickname he bestowed on a player?

A. Julio “Won’t You Take Me on a Sea” Cruz

B. Albert “Winnie The” Pujols

C. Greg “Math” Maddux

D. Chuck “New Kids on the” Knoblauch

5. Who has won the last three National Sportscaster of the Year awards in Salisbury?

A. Bob Costas

B. Dick Enberg

C. Mike “Doc” Emrick

D. Jim Nantz

6. Salisbury was among 20 cities competing for 2016 All-America City status from the National Civic League in Denver. While Salisbury was a finalist, it was not one of the 10 cities walking away with an All-America City award. What city from North Carolina did?

A. High Point

B. Asheboro

C. New Bern

D. Asheville

7. Promats Athletics of Salisbury has been chosen as the official supplier of athletic equipment for a new stadium that’s going to be host for a Major League Baseball game July 3 between the Atlanta Braves and Miami Marlins. Where will this stadium be located?

A. Fort Hood

B. Fort Jackson

C. Fort Bragg

D. Fort Benning

8. Dennis Reed, a 2006 graduate of Catawba College, has a song titled “Necessary,” which has become a viral hit thanks to its posting on Facebook by the singer Reed has been touring with over the past few months. Who is that former American Idol singer?

A. Kelly Clarkson

B. Fantasia Barrino

C. Jordin Sparks

D. Carrie Underwood

9. What are the first two county departments to have new, more spacious offices in the West End Plaza, formerly the Salisbury Mall?

A. Rowan County Health Department and Rowan County Emergency Medical Services

B. Rowan County Environmental Services and Rowan Register of Deeds

C. Rowan Transit System and Rowan County Department of Social Services

D. Rowan County Board of Elections and Rowan County Veteran Services Office.

10. On his continuing bicycle trek, retracing historic Route 66, Rowan County’s David Freeze took a side trip this past week to what notable U.S. tourist stop?

A. Mount Rushmore

B. Old Faithful

C. Hoover Dam

D. The Grand Canyon

ANSWERS

1. D.
2. D.
3. A.
4. A.
5. C.
6. B.
7. C.
8. B.
9. D.
10. D.

Comments

Local

‘Meet the need’: Rowan County Health Department looks to add to vaccination options

Local

Seaford is first woman in county hired for town manager position since the ’90s

Local

Colonial Spring Frolic makes a comeback to kick off museum’s year

Local

Concord City Council wants to name bridge for fallen officer, Rowan native

Education

RSS administration will recommend selling Faith Elementary property to charter school

Business

Inspired by advice from father-in-law, Angela Mills launches her own business in memory of him

Local

Rowan County Democrats re-elect leaders, pass resolutions

Local

Baseball: Memories come alive in Ferebee book

Local

During Child Abuse Prevention Month, professionals reflect on detecting abuse in a virtual world

Business

Biz Roundup: Small Business Center announces spring slate of workshop for business owners

Clubs

Kiwanis Pancake Festival starts Friday

Local

Rowan fire marshal seeks to clear up confusion, worry caused by solicitation letter

Education

Fun every day: Fifth anniversary for Yadkin Path Montessori School

Nation/World

Charles: Royal family ‘deeply grateful’ for support for Philip

News

North Carolina sites to resume J&J vaccines after CDC review

News

Cooper OKs bill offering K-12 students summer school option

High School

High school football: Playoff time means get ready for ‘big-boy football’

High School

High school football: Hornets overpower South to secure playoff spot

Crime

Jeffrey MacDonald won’t be released despite deteriorating health

Business

Amazon warehouse workers reject union in Alabama

Nation/World

Ex-NFL player’s brain to be probed for trauma-related harm after Rock Hill shootings

Education

Duke University to require COVID vaccinations for fall term

Education

Cooper OKs bill offering K-12 students summer school option

High School

High school football: Record night for Pinckney as East cruises; Carson wins thriller in OT