• 52°

Week in review: Test your nose for local news

1. Salisbury’s new police chief, Jerome Stokes, was deputy chief in a city outside of North Carolina. Where is he coming from?
A. Wilmington, Del.
B. Lynchburg, Va.
C. Franklin, Tenn.
D. Sumter, S.C.

2. Though he didn’t win the Republican primary for the 13th U.S. House District, who was the leading vote-getter in Rowan County.
A. Jason Walser
B. Harry Warren
C. Andrew Brock
D. John Blust

3. U.S. Rep. Richard Hudson, R-N.C., won the GOP primary for the 8th District U.S. House seat. Who will be his Democratic opponent in the November general election?
A. Thomas Mills
B. Bob Isner
C. George Holding
D. He will be unopposed

4. Salisbury’s Linda Cureton Dillard once did something special for boxer Muhammad Ali in 1977. What was it?
A. She made Ali a five-course meal
B. She hand-tailored a suit for the champ
C. She sang for him
D. She caddied for Ali at a benefit golf tournament

5. Salisbury golfer Frank Adams III accomplished something exceptional this past week. What was it?
A. He aced the “Island Hole” at the Players Championship
B. He set a N.C. record by acing three different holes on three different courses on three consecutive days
C. He played a round of golf in Florida with Tiger Woods and beat Woods by a stroke
D. He qualified for the U.S. Open

6. In honor of the late Ralph Ketner, cofounder of the grocery chain, Food Lion donated 95,000 meals to Rowan Helping Ministries last Tuesday during an awards ceremony called what?
A. The Chow Bells
B. The Din-Dins
C. The Feedys
D. The Munchies

7. Cpl. Zachary Cunningham, a Marine, marked Memorial Day in an unusual way by doing what?
A. Running the length of East and West Innes streets dressed only in an American flag
B. Cooking 1,000 hot dogs for Reservists in Salisbury
C. Saluting every marker in Salisbury National Cemetery
D. Watching “Battle of the Bulge” five consecutive times

8. What’s the focus of a new exhibit opening at the Rowan Museum today?
A. The Civil War
B. Civil rights
C. Prohibition
D. Native Americans

9. How big is the 2016-17 fiscal year budget passed by the Rowan County Board of Commissioners?
A. $45 million
B. $75 million
C. $99 million
D. $165 million

10. Go Burrito! owner Mike Wetzel has taken his business into a new phase focused on what?
A. Selling chicken
B. Selling steak sandwiches
C. Selling pizza
D. Selling franchises

 

Answers below:

1. B.

2. A.

3. A.
4. C.
5. D.
6. C.
7. C.
8. B.
9. D.
10. D.

Comments

Local

County manager outlines projections for the upcoming fiscal year budget, suggests uses for stimulus money

Business

Miami-based Browns Athletic Apparel opens second screen printing location in Salisbury

News

At funeral, fallen Watauga deputies remembered as ‘heroes’

Coronavirus

COVID-19 cluster identified at Granite Quarry Elementary

Coronavirus

More than half of North Carolinians have now taken at least one vaccine shot

Local

City hopes to cover expenses in 2021-22 budget with surplus revenue generated this year

Local

Fallen tree proves to be a blessing for local nonprofit Happy Roots

Local

Quotes of the week

Coronavirus

Health department drops quarantine time from 14 to 10 days

High School

High school football: Hornets pour it on in second half to claim state championship game

Crime

Blotter: More than $100,000 in property reported stolen from Old Beatty Ford Road site

Local

City fights invasive beetles by injecting trees with insecticide

Local

City names downtown recipients for federal Parks Service grant

China Grove

China Grove Town Council weighs 2021-22 budget priorities, supports buying body cameras

Education

Educators reflect on Teacher Appreciation Week

Education

Livingstone College wins $30,000 Home Depot grant

Education

Shoutouts

News

Shield-A-Badge With Prayer program enters 26th year, accepting volunteers to pair with officers

Education

COVID-19 infection, quarantine numbers in Rowan-Salisbury Schools reach new highs

High School

High school football: Offensive line came together for Hornets, who play for state title tonight

Local

Pro baseball: White makes pro debut and says, ‘It felt amazing to be out there’

Education

West Rowan Middle eighth grader wins investment writing contest

Local

YSUP Rowan invites agencies to participate in youth-focused training

Nation/World

US backs waiving intellectual property rules on vaccines