• 68°

Week in review: Test your nose for local news

1. U.S. Sen. Thom Tillis is among a group of Republican senators who have introduced a bill related to military veterans. What would the bill aim to accomplish?
A. Increase military pensions
B. Expand the number of national cemeteries
C. Allow veterans, with a special ID card, free entry into any major league sports venue
D. Allow veterans enrolled at VA medical centers the flexibility of going to private clinics without pre-authorization.

2. A charge of misdemeanor larceny, dating back to 2001, was dismissed this past week against a Concord man who had never returned a VHS movie rented from J&J Video, a Rowan County business now closed. What movie had James Meyers Jr. failed to return to the store?
A. “Ernest Goes to Jail”
B. “Freddy Got Fingered”
C. “Legally Blonde”
D. “Behind Enemy Lines”

3. What do the students of South Rowan High’s Future Farmers of America chapter routinely donate to a pair of community organizations?
A. Produce and eggs
B. Beef from the school’s farm
C. Milk and cheese from the school’s dairy cows
D. Clothing

4. American Legion baseball in this area received some bad news this past week. What was it?
A. Newman Park, home for the Rowan team, will be closed for renovations the entire 2016 season
B. Local radio stations will no longer broadcast American Legion games
C. American Legion is looking for an organization to take over the baseball program
D. Southern Rowan County will not field a team this year

5. Powles Staton Funeral Home in Rockwell held a “Veteran Appreciation Day” this past week during which military vets were invited to enjoy a free lunch, massage and what else?
A. Shoeshine
B. Helicopter ride
C. Tank tour
D. Parade in their honor

6. Participants in a Peace Run came through Rowan County last Tuesday on a section of their North American journey, which roughly will cover what distance and how many months?
A. 1,000 miles and two months
B. 5,000 miles and three months
C. 10,000 miles and four months
D. 15,000 miles and five months

7. How much would a new western Rowan County elementary school, representing the consolidation of Woodleaf and Cleveland, cost to build, depending on whether it’s a 12-month or 16-month construction period?
A. $10.1 million to $11.1 million
B. $15.1 million to $16.1 million
C. $20.2 million to $21.2 million
D. $27.1 million to $28.1 million

8. At a community hearing last Thursday night to discuss the proposed merger of Woodleaf and Cleveland schools, which of the following was not a concern raised by the public?
A. The proposed location of N.C. 801 and Godbey Road was a dangerous intersection
B. The proposed school location was too close to the Southern Power plant
C. Woodleaf and Cleveland fire departments were too small to cover a merged school of that size
D. The length of bus rides for students

9. Sherri Jefferies recently retired after 35 years with Rowan Public Library. One coworker said Jefferies always dressed “like a million dollars.” What part of her wardrobe was Jefferies especially known for?
A. A pearl necklace
B. Purple dresses
C. Ribbons in her hair
D. 4-inch heels

10. Smart Start Rowan, celebrating its 20th anniversary, recently named this longtime educator the Shirley P. Ritchie Champion for Young Children. Who is it?
A. Judy Grissom
B. Martha West
C. Celia Jarrett
D. Pat Epting

 

 

Answers below:

1. D.
2. B.
3. A.
4. D.
5. A.
6. C.
7. C.
8. C.
9. D.
10. B.

Comments

Crime

Chase from Mooresville ends with crash at Rowan Mill Road; two charged

Kannapolis

Dearmons gift two public art sculptures to city of Kannapolis

Crime

Blotter: Woman’s camper stolen from side of I-85

Local

Local scouts sweep NC American Legion awards

Business

As demand lessens slightly, local homebuilders work through challenges to deliver dwellings

Local

Commissioners name Newberry Hall House county’s newest historic landmark

News

Senate budget uses NC revenue boon on more tax cuts, capital

College

Livingstone College alumna Quanera Hayes makes U.S. Olympic Team after first-place finish in 400-meter race

Crime

Blotter: June 21

Ask Us

Ask Us: What is status of ‘speed table’ on Charles Street in Spencer?

Local

East Rowan High graduate killed in motorcycle crash

Local

Political Notebook: Gov. Cooper vetoes Ford-backed bill allowing firearms at churches that are also schools

Crime

Blotter: June 20

News

Body of fourth tuber, age 7, found in North Carolina river

Nation/World

8 kids in youth van among the 13 lives lost to Claudette

Local

Hundreds turn out for annual Juneteenth celebration on newest federal holiday

Local

Between local champions and an upcoming state tournament, pickleball putting Salisbury on map

Business

Business leaders hope to draw big crowd for job fair at West End Plaza

News

Officers cleared in Mooresville shooting

Business

From firefighter to photographer, Brianna Mitschele is ready to capture more moments in downtown Salisbury

News

25 years later, runners reflect on Olympic torch’s trip through Rowan

News

Commissioners to consider designating Newberry Hall House as county historic landmark

Farm & Garden

51st annual Old Southeast Threshers’ Reunion set for July 1-5

Business

Biz Roundup: St. Luke’s Episcopal Church Foundation awards grants from Salisbury to Jerusalem