• 73°

Week in review: Test your nose for local news

1. Fibrant, the city-owned fiber-optic cable utility, has compliance problems with the National Electric Safety Code in relation to what?
A. How some of the fiber-optic cable has been buried under the street
B. How some of the fiber-optic lines are attached to utility poles
C. Where some of the fiber-optic utility boxes are positioned over water lines
D. The low percentage of underground cable vs. above-ground cable

2. David Setzer is retiring as executive director of what organization?
A. The Blanche & Julian Robertson Foundation
B. Rowan County Meals on Wheels
C. Historic Salisbury Foundation
D. Rowan County United Way

3. What is the main objective of the 47-member Rowan-Salisbury Student Leadership Team?
A. To set up study periods in each high school to help other students prepare for the SATs
B. To brainstorm some ideas to help Superintendent Lynn Moody implement her strategic plan in the classrooms
C. To find a better way to conduct high school graduation ceremonies
D. To determine the best way for schools to continue driver education classes

4. Rowan-Salisbury Schools’ high school graduation rate for 2015 was right at the state average. What was it?
A. 71 percent
B. 77 percent
C. 85 percent
D. 92 percent

5. The N.C. Board of Elections set a precedent Thursday when it removed Mac Butner from the Rowan County Board of Elections. It was the first time anyone had been removed from a local elections board based on what?
A. His or her comments on social media
B. His or her religious affiliation
C. His or her occupation
D. His or her comments in a newspaper

6. Gov. Pat McCrory announced this past week that Ashley Furniture’s distribution center will expand, adding 454 jobs. Where is this Ashley distribution center he’s talking about?
A. In southern Rowan County
B. In Davidson County near Welcome
C. In Stanly County near Richfield
D. In Davie County in Advance

7. One of the main issues in Landis for its upcoming municipal election concerns what?
A. The closing of rail crossings because of the track expansion on the north-south rail line
B. Whether or not an area off Old Beatty Ford Road should be annexed
C. Electric rates
D. The property tax rate

8. Oak Park residents Irene Moeller, 83, and Dottie Kobe, 87, checked something off their bucket lists last week. What did they do?
A. Went on a hot-air balloon ride
B. Went sky-diving
C. Went whitewater rafting
D. Took two high-speed trips around the Charlotte Motor Speedway track with NASCAR driver Jeff Gordon

9. Carson and Cox Mill high schools played a high-tension contest this past week in what has become a huge rivalry in what sport?
A. Boys soccer
B. Football
C. Golf
D. Girls volleyball

10. Which one of these was not a suggestion made by any of the candidates at Thursday night’s forum in the Salisbury City Council race.
A. Creation of a Cheerwine museum
B. Firing City Manager Lane Bailey
C. Firing Police Chief Rory Collins
D. Selling Fibrant

 

Answers below:

 

1. B.

2. A.

3. B.

4. C.

5. A.

6. D.

7. C.

8. A.

9. D.

10. B.

 

Comments

Crime

Blotter: Gold Hill man charged with statutory rape

Crime

Man charged with killing 28-year-old found dead in crashed car

Crime

68-year-old woman identified as Jackson Street murder victim

Crime

Man arrested in Jacksonville for Salisbury murder

Local

Rowan-Salisbury Schools finalizes normal, five-day schedule for fall

Local

Council to vote on budget, consider permit for child care center near downtown

Landis

Landis adopts budget with reduction in residential electric rates, no tax increases

Local

Political Notebook: Budd campaign touts boost in voter support after Trump endorsement

Local

Seventh Dragon Boat Festival scheduled July 24

News

NC rights groups say GOP bills impede voting access

Local

Sgt. Shane Karriker’s funeral procession travels through downtown Salisbury

Crime

Blotter: June 14

Ask Us

Ask Us: When will front entrance to courthouse reopen?

Coronavirus

As COVID-19 cases wane, vaccine-lagging areas still at risk

Crime

Blotter: Man faces litany of charges for fleeing sheriff’s deputies

Granite Quarry

‘Race to the Dan’ brings Revolutionary War back to Rowan

Local

‘Unity in the Community’ event brings together Salisbury Police, NAACP

Crime

One killed, two others shot on South Jackson Street in Salisbury

Crime

State examining Davidson County emergency alert received in Rowan, other counties

Local

Cleveland Rodeo packs house for 10th year

News

Salisbury’s Jacques Belliveau talks mental health, filming during premiere of ‘Reggie: A Millennial Depression Comedy’

News

Sen. Ford backs new set of election-related bills

Business

Downtown Salisbury bullish on potential for more residential space

Business

Biz Roundup: Wine about Winter set for June 18